03 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Rize14°C

AA BAZİLİKASI RESTORASYONUNDA SONA YAKLAŞILDI

Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Proje dahilinde Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restorasyon çalışmalarını yaptıklarını belirten Grup Sayın Mimarlık Mühendislik Restorasyon

Aa Bazilikası Restorasyonunda Sona Yaklaşıldı

12 Nisan 2014 Cumartesi 14:48

- Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Proje dahilinde Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restorasyon çalışmalarını yaptıklarını belirten Grup Sayın Mimarlık Mühendislik Restorasyon Limited Şirketi yetkilisi Arkeolog Nedim Badur, şöyle konuştu: "Bu bölgede 2013 Nisan ayında restorasyon başladı. Kültür Bakanlığı'nın amacı, Side'deki tarihi alanların turizme kazandırılması. Burası daha önce bir harabe durumundaydı. Elimizden geldiğince tarihi ve kültürel değerleri koruyarak ülkemize kazandırmak istiyoruz. En geç iki ay içerisinde tüm işlemler bitecek. Daha sonra Bakanlığın isteğine göre daha sonraki aşamaları devam edecektir."

Alanda temizlik çalışmaları yaptıklarını belirten Badur, şunları söyledi: "Burası çok ciddi bir şekilde ot, bitki ve toprak yığınları altındaydı. Temizlik çalışmalarından sonra yıkama yaptık. Duvarlardaki eksik bölümleri projelendirerek tamamlamaya çalıştık. Önce derzler sonra eksik kısımları belirleyip nasıl tamamlanacağını uzman kadro eşliğinde elimizden gelen en iyisini yapmaya çalıştık. Projenin içeriğinde, Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restorasyonu vardı. Sadece bunları ele aldık."

Side Antik kentte yapılan kazı çalışmalarının Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı tarafından yürütüldüğü, antik kentte yaz dönemi kazılarının birkaç ay içerisinde yeniden başlayacağı kaydedildi.