17 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Rize18°C

GEBZE'DE "SOMA İÇİN HAYATI DURDUR!" ÇAĞRISI

Devrimci Liseler Birliği Gebze Eski Çarşı önünde oturma eylemi başlattı. Baretlerin ve dövizlerin yer aldığı eylemde "işçiler mezarda, patronlar sarayda","Soma'nın hesabi sorulacak!","İş kazası değil bu bir cinayet" sloganları atıldı. Eylemin başlamasının

Gebze'de "Soma için hayatı durdur!" çağrısı

15 Mayıs 2014 Perşembe 07:00

Gebze’de ilk olarak Devrimci Liseliler Birliği Eski Çarşı çeşme önünde dövizlerle ve üzerine kan dökülmüş baretlerle oturma eylemi başlattı. Öğle saatlerinden akşam saat 18:00’a kadar süren oturma eyleminde liselilerin hazırladığı “İşçi ölümleri kaza, kader değil; cinayet katliamdır!”, “Haziran’da taktığımız baretlerin sahiplerini unutmayacağız!”, “14’ünde direnişçi Berkin’in 15’inde işçi Kemal’in katili sermaye devletidir!”, “Fabrikalarda, madenlerde, tersanelerde, sokaklarda; Artık Ölmek İstemiyoruz!” vb dövizlerle işçilere, emekçilere, gençlere ajitasyon konuşmaları yapıldı.

Soma’da madende yaşanan iş cinayeti ve sermaye devleti teşhir edildi. Bu sırada faşistler liselilere sözlü tacizde bulunarak saldırma girişimlerinde bulundu. Liseliler dik bir duruş sergileyerek emekçilere Soma katliamını anlatmaya devam etti. Çevrede toplanan emekçiler oturma eylemini sahiplenerek faşistleri uzaklaştırdı. Gün boyunca “Soma için hayatı durdur!”, “İşçiler greve, öğrenciler boykota!”, “Kaza, kader değil bu bir cinayet!”, “İşçiler mezarda, patronlar sarayda!”, “Sessiz kalma suça ortak olma!” sloganları sıklıkla atıldı. Eylem sırasında birçok emekçi ile sohbet edildi, oturma eylemine katılanlar oldu. Akşam saatlerine doğru emekçiler oturma eylemine su, yiyecek getirdiler. Ayrıca 18:30’da yapılacak eylem için çağrı bildirisi dağıtıldı.