03 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C
  • Rize15°C

ERDOĞAN AHMET ALTAN'LA İLGİLİ ŞİKÂYETİNDEN VAZGEÇMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "darbe çağrısı" yaptığı için FETÖ’den tutuklanan gazeteci Ahmet Altan'la ilgili şikâyetinden vazgeçmedi.

Erdoğan Ahmet Altan'la ilgili şikâyetinden vazgeçmedi

08 Ekim 2016 Cumartesi 09:22

Darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan Ahmet Altan'a cumhurbaşkanına hakaret suçundan 1 yıldan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazırlanan iddianamede Altan'ın bir internet sitesi ile yaptığı söyleşide Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı hakaret suçunu işlediği belirtildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLARINI AŞTI"

İddianamede Altan'ın, cumhurbaşkanına karşı hakaret değil de eleştiride bulunduğu yönünde savunma yaptığı aktarıldı. Ancak eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşan ve hakaret teşkil edebilecek sözler kullandığı kaydedildi.

Davanın, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmasında Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan, darbe girişiminden sonra cumhurbaşkanının kendisine karşı hakaret suçlarını affettiğini anımsattı.

Ancak Altan'ın birçok hakaret davası olduğu için Altan hakkındaki şikâyetlerinin devam ettiğini söyleyen İlvan, Altan'la ilgili davadan feragat ettiklerine dair daha önce mahkemeye ulaşan dilekçenin ise bir hata sonucu gönderildiğini belirtti. Duruşma ertelendi.