03 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Rize14°C

SAHTE SES KAYITLARI ELE GEÇİRİLDİ

Kocaeli Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Nusret İlker Çolak’ın darbeyi önceden bildiği ortaya çıktı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM ekipleri tarafından gözaltına alınan Prof.Dr. Çolak’ın ifadesinde 15 Temmuz ve sonrasına ait bilgiler ele geçirildi

Sahte ses kayıtları ele geçirildi

09 Eylül 2016 Cuma 15:51

Yapılan incelemede bri çoğu TSK görevlisi, hakim, savcı ve rütbeli askerlerden oluşan yaklaşık 30 kişiye yüksek lisans ve doktora için tez hazırladığı ve bu tezlerin kabul edildiği ortaya çıktı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÇAKMA SES KAYDI ÇIKTI

En önemlisi Prof. Dr. Nusret İlker Çolak’ın 15 Temmzu darbe girişiminden önce TSK’da görevli olan rütbeli İbrahim Yurtsever’e ‘Cumhurbaşkanı Yüce divanda nasıl yargılanır’ adlı tezi hazırladığı ve darbenin başarılı olması halinde bu tezinde yürürlüğe gireceği öğrenildi.
 
Prof. Dr. Çolak’ın evinde yapılan aramada çakma montajlar yapılarak hazırlanmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait ses kayıtları ortaya çıktı.
 
Ayrıca Çolak’ın hazırladığı tezlerle yüksek lisans ve doktora yapan 30 TSK görevli asker hakim ve savcının da tutuklandığı öğrenildi.