30 Nisan 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C
  • Rize15°C

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORTS TAKIMI'NIN HEDEFİ AVRUPA

Türkiye Pist Şampiyonası’nda üst üste 7 kez Süper Grup Şampiyonu Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) 2014 sezonunda hedefini Avrupa olarak belirledi.

Borusan Otomotiv Motorsports Takımı'nın Hedefi Avrupa

12 Nisan 2014 Cumartesi 13:48

- Türkiye Pist Şampiyonası’nda üst üste 7 kez Süper Grup Şampiyonu Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) 2014 sezonunda hedefini Avrupa olarak belirledi.

330 hp güç üreten BMW 320TC ile Avrupa ETCC Kupası’nda mücadele edecek olan ekip, ayrıca Türkiye Pist Şampiyonası ve Dünya Endurans serilerinde de birinciliği hedefliyor. BOM Takımı, Avrupa ETCC Kupası’nda BMW 320TC ile Aytaç Biter ve BMW 320si ile 17 yaşındaki Kaan Önder start alacak. Turkuaz renkli ekip Türkiye Pist Şampiyonası’nda ise Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay ile piste çıkacak. Endurans serilerinde ise otomobilin direksiyonunda Selçuk Salargil olacak. BOM ekibi, Avrupa’daki ilk sınavına 19-20 Nisan tarihlerinde Fransa’da çıkacak.

“KAAN ÖNDER’İ FIA ETCC’DE YARIŞTIRIYORUZ”

Kaan Önder ile birlikte kuruluş amaçlarındaki en önemli konulardan birini hayata geçirdiklerini söyleyen takım sorumlusu İbrahim Okyay “Kurulduğumuz 2008 yılından bu yana en büyük amaçlarımızdan biri ülkemizden uluslararası standartta bir sporcu yetişmesine yardımcı olmaktı. Geçen yıl Formula BMW’de yarışarak eğitimini en üst seviyede tamamlayan genç sporcumuz Kaan Önder’i bu sezon henüz 17 yaşındayken FIA ETCC’de yarıştırıyoruz. Bırakın bir Türk sporcusunu dünya da bile bu seviyede bir FIA yarışında start alma şansı ve başarısı yakalayan çok az genç sporcu olmuştur. Kaan bu sezon FIA ETCC yarışlarında hangi sonucu alırsa alsın. Hem kendisi hem de Türk motorsporları adına çok önemli bir deneyim yaşayacak ve ilerisi için büyük bir adım olacağına inanıyorum” dedi.

BOM Takımı Avrupa ETCC Kupası takvimi şöyle:

19-20 Nisan Fransa

10-11 Mayıs Slovakya

24-25 Mayıs Avusturya

21-22 Haziran Belçika

27-28 Eylül İtalya