04 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

KÜRESEL EMPERYALİZMİN SAVAŞ OYUNLARI...

Küresel emperyalizm dünyayı bir oyun sahnesi, insanları ise bir figüran olarak görüp kendi çıkarları doğrultusunda yaptıkları oyunları oynatıyorlar.

Küresel emperyalizmin savaş oyunları...

29 Ağustos 2016 Pazartesi 08:06

Özellikle Irak işgali sonrası, ABD’nin helikopterlerle Iraklıları öldürme görüntüleri tıpkı bir oyunu andırırken sonraları ise o yaşananlar oyunlarda da kullanılmıştı. Daha önceleri emperyalizmin yaptığı katliamlar oyunların senaryolarına malzeme olurken, şimdi ise önce oyunu oynanıyor. Ve böylece emperyalizm planlarını önce oynuyor, sonra gerçekleştirmeye başlıyor.

ÖNCE ŞENGAL SENARYOSU

Dünyada oyun üretmesi ile bilinen Japon kökenli Play Station adlı oyun firması, 2011 yılında “Shingal Sajitanius” adlı oyunu piyasaya çıkardı. IŞİD’in Ortadoğu’da yeni yeni duyulduğu, Şengal’den daha birçok insanın haberinin olmadığı bir dönemde çıkardıkları oyunun senaryosunda Şengal’i işgal eden, insanları öldüren bir grup ile onlara karşı çıkan başka bir grubun savaşına dayanan oyun senaryosu iki yıl sonra 2013’te IŞİD tarafından gerçekleştirildi. Emperyalizm böylece Şengal özelinde Ortadoğu ile ilgili planlarını önce sanal dünyada denedi.

ŞİMDİ İSE SÜLEYMANİYE

Emperyalizm bombaladığı, katliamlar yaptığı Irak’tan hala vazgeçmemiş gibi duruyor. Bu sefer ki senaryo ise 2018 yılı, Kuzey Irak Süleymaniye şehrini işaret ediyor. Aynı firma 2016 yılında piyasaya sürdükleri yeni oyunda ise Süleymaniye’de 2018 yılında iki grubun sokak savaşı senaryosunu oyunlaştırdı.