02 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • Rize16°C

GEBZELİ POLİS TANK İÇİNDE YAKALANDI

25 Temmuz 2013'te İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı Gezi olaylarının da arasında bulunduğu yaklaşık 6 ay boyunca İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapmış, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin olmuştu

Gebzeli polis tank içinde yakalandı

18 Temmuz 2016 Pazartesi 09:53

25 Temmuz 2013'te İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı Gezi olaylarının da arasında bulunduğu yaklaşık 6 ay boyunca İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapmış, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin olmuştu.

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, paralel yapıya mensup olduğu iddiasıyla Gebze Emniyet Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı’yı açığa alarak Personel Şube emrine verdi.

Gezi olayları sırasında İstanbul’da görev yapan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı yaklaşık 6 aydır Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz’ın yardımcılığını üstlendi.

Açığa alınan Mithat Aynacı Personel şube emrine verildi.
İşte o polis Aynacı, askeri darbe girişiminin önemli isimlerinden biriydi.
Asker köprüleri kapatarak Başbakan Binali Yıldırım’ı rehin alacaktı.
Ancak Başbakan’ın konvoyuna yetişemedi ve başbakan geçtikten sonra köprüyü kapattı.
İddialara göre askere bu aklı Mithat Aynacı verdi.
Aynacı İstanbul’da güvenlik şube müdürlüğü yaptığı dönemdeprotokol geçişlerini bilen biriydi.
Bunu askere söyledi.
Ancak asker başaramadı.
Mithat Aynacı da darbe girişiminin olduğu gece askeri bir tankın içinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Vatan Caddesi’nde gözaltına alındı.(Bizim Kocaeli)