03 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara15°C
  • Rize17°C

‘’BU AYA FAKİR GİREN ZENGİN ÇIKAR’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Fuarında düzenlenen Ramazan etkinliklerinde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından söyleşi gerçekleştirildi. “Osmanlıda Ramazan” temalı söyleşide Şimşirgil, Ramazan ayının fazileti konusunda bilgiler verdi.

‘’Bu aya fakir giren zengin çıkar’’

02 Temmuz 2016 Cumartesi 08:24

RAMAZAN BEREKET AYIDIR

Ramazan ayı en büyük nimetlerdendir diyen Prof. Dr. Şimşirgil, “Bu ayda mağfiret olunmayan yoktur” dedi. ‘Bu ay kazanç, bereket ve nimet ayıdır’ diyen Şimşirgil, “Osmanlıda bu aya fakir giren zengin çıkar anlayışı vardı. Bu ayda verilen zekatla 70 farz sevabı alınır. Müslümanlar Ramazanda zekatlarını verirler. Ramazan 11 ayın sultanıdır. Başı rahmet ortası af ve mağfiret sonu da cehennemden azat olmaktır” ifadelerini kullandı.

ESKİ RAMAZANLAR

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in söyleşisi öncesi bir Ramazan klasiği olan eski Ramazanların vaz geçilmezi meddah, ibiş, keloğlan çocuklara eğlenceli bir akşam yaşattı. Çocuklarla ve gençlerle çeşitli oyunlar oynayan meddah ve ibiş, unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Güldürürken düşündüren meddah, çocuklar ve gençleri kıssadan hisse çıkartacakları kısa hikayelerle mutlu ederken ibişle meddahın tatlı kavgaları, atışmaları eğlenceli bir Ramazan akşamı sundu.