28 Nisan 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • Rize17°C

SAHİL TURİZME KAZANDIRILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, sahil bölgelerini turizme kazandırmaya devam ediyor.

Sahil turizme kazandırılacak

28 Haziran 2016 Salı 11:36

Yapılan sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi haline gelen Kandıra sahilleri, her yıl artan oranlarla binlerce tatilciyi kendine çekiyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Bağırganlı sahilinde toplam 70 bin metrekare alanda sahil çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Projenin yaz sezonuna yetiştirilmesi için son sürat çalışmalar sürdürülüyor.
 
ÇADIRLI KAMP ALANI

Projede dolaşım alanı olarak kullanılacak olan 3 bin 300 metrekare baskı beton bölümü yer alıyor. 45 çadır kapasiteli sahilin bir bölümü mıcır çakıldan 5 bin metrekare çadırlı kamp alanı olacak. Projede birde kilit parke taştan imal edilecek 4 bin metrekarelik 165 araç kapasiteli otopark bulunacak. Sahil projesinde tuvalet, kameriye, duş, macera parkı, gemili çocuk alanı, fitness alanı yapılacak.
 
OSMANLI ÇEŞMESİ

Satış bölümünün de yer alacağı düzenlemede 4 kurnalı tarihi Osmanlı çeşmesi bulunacak. 600 metre sahil yürüyüş yolu, 250 metre ahşap yürüyüş yolu ve 4 bin 600 metrekare yeşil alan yer alacak.