29 Nisan 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • Rize19°C

İZİNSİZ REKLAMLAR KALDIRILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi izinsiz konulan ve görsel kirlilik oluşturan 200'e yakın tabelanın söküm işlemini gerçekleştirdi.

İzinsiz reklamlar kaldırılıyor

06 Haziran 2016 Pazartesi 12:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki kötü görüntü oluşturan reklam ve tanıtım tabelaları için titizlikle çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne aykırı konulan tabela ve panolar kaldırılıyor.

GÖRSELLİĞE KATKIDA BULUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi temiz, zarif bir şehir algısı oluşturmak, sağlıklı görsel bir çevre oluşturmak için reklam ve tanıtım tabelaların görüntüsüne ve konulduğu noktalara önem veriyor. Büyükşehir yetkilileri, özellikle yeşil alanlara, kaldırımlara, kamusal alanlara gelişigüzel konuşlandırılan tabelalara müdahale ediyor. Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliğini dikkate alan ekipler, izinsiz konulan ve kirlilik oluşturan tabelaları kaldırarak kent görselliğine katkıda bulunuyor.
 
GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Kocaeli’nin çehresinin daha temiz bir görüntü kazanmasının amaçlandığı çalışmalar kentin tüm ilçelerinde yürütülüyor. Söz konusu çalışmalarda şu ana kadar 200’e yakın tabelanın söküm işlemi gerçekleştirildi.  Görsel temizliğin sağlandığı örnek çalışmalarda ayrıca sökülen tabelalar geri dönüşüme kazandırılacak. Böylece hem görsel hem de çevre kirliliği önlenmiş olacak.

e5915b45-b244-4867-9973-7dafd437938d.jpg