07 Mayıs 2024
  • Kocaeli3°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • Rize11°C

HDP GEBZE'DEN BİLİNDİK PROTESTO

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İl Başkanlığı ile Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Örgütleri milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını protesto etti.

HDP Gebze'den bilindik protesto

30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:11

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İl Başkanlığı ile Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Örgütleri
milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını protesto ederek, Gebze Kent Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Ayten Yılmaz, ilçe başkanları, İHD üyeleri ve partililer katıldı.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKMASIN

Grup adına basın açıklamasını Kamuran Aydın yaptı. Milletvekililerin dokunulmazlığının kaldırılmasının anlamının meclis ve halk idaresine el koymak olduğunu ifade eden Aydın, "Dokunulmazlığın kalkması vekiliğin düşmesi demek değildir. Hedef vekillerimizin yargılanmasıdır. Anayasaya aykırı bir düzenlemeye dayalı olarak gerçekleştirilmeye çalışılacak yargılamayı meşru, adil ve hukuki görmüyoruz. Bizler hala her alanda vekillerimize ve siyasi irademize sahip çıkacağız. Bu adıma sahip çıkmayacağız. Bizler direnşimizi tüm toplumsal zeminlerde Türkiye'nin yer yerinde demokratik yollardan ve bütünlüklü bir mücadele ile başarıya ulaştıracağız. Bugünden yarına örgütsel gücümüzle bu mücadeleyi yükselteceğiz"dedi.

112665.jpg