02 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C
  • Rize14°C

''TERCİHLERDE SİZLERDEN YARARLANSINLAR''

Rehber öğretmenler ile bir araya gelen Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, "Öğrencinin 40 tercihi varsa 40'ına da tercih yaptırın" dedi.

''Tercihlerde sizlerden yararlansınlar''

27 Mayıs 2016 Cuma 09:21

Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde görev yapan Rehber Öğretmenlere Tercih Danışmanlığı eğitimi verildi. Gebze Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nin Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlediği programa Gebze İlçe Milli Eğirim Müdürü Durak Demirel, Üsküdar Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışmanı Ece Tözemiş, Gebze Teknik Üniversitesi Prof Dr. Yusuf Sinan Akgül, Doç Dr. Ayla Yıldız Potur katıldı. 

DERSHANELERDE TERCİH YAPILMAYACAK

Programda bir konuşma yapan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel tercih danışmanlığının önemini değinerek, “ Tercih danışmanlığı çok önemli bir konudur. Bizler 4 ilçenin rehber öğretmenleri olarak dershanelerde tercih yapılmayacak. Tamamen tercihler rehber öğretmenler tarafından yapılacak. Onun için sizlerin sorumlulukları bir kaç kat daha arttı. Açıkta kalan öğrencilerin sorumluğunu tamamen bizim rehber öğretmenler ve okul idarelerine aittir. 4 ilçenin mezun olan 8. sınıf öğrencileri kadar ortak öğretim kurumlarında kontenjan açıldı.Öğrenci şurayı veya burayı tercih etti demektense öğrencinin 40 tercihi varsa 40'ına da tercih yaptırın.Öğrenci öncelikle açıkta kalmasın. Öğrencilere bilgiler verin tercihlerinde sizlerden yararlansın” dedi. 

Yapılan konuşmalar sonrasında programda  Üsküdar Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışmanı Ece Tözemiş, Gebze Teknik Üniversitesi Prof Dr. Yusuf Sinan Akgül, Doç Dr. Ayla Yıldız tarafından katılımcılara  Tercih Danışmanlığı Eğitimi ile ilgili seminer verildi.