30 Nisan 2024
  • Kocaeli18°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara25°C
  • Rize22°C

LÜTFÜ TÜRKKAN'A DESTEK

1 Kasım erken seçimlerinin ardından MHP’de bütün işler arapsaçına döndü.

Lütfü Türkkan'a destek

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:09

Türkkan, iki hafta önce Ankara’daki muhaliflerin toplantısına katıldı ve genel başkan adaylarından Meral Akşener’i desteklediğini ifade etti. Bunun üzerine MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, bir dönem milletvekilliği yapan ve iki kez de ikinci sıradan aday gösterilen Lütfü Türkkan’a yüklendi. Düzenlendiği basın toplantısında Türkkan’a hakkını helal etmediğini söyledi, vefanın sadece bir semt adı olduğunu ifade etti. Ünlü’nün açıklamasının ardından Türkkan’a yüzlerce destek mesajı yağmaya başladı.Bugüne kadar teşkilatçılığı ve yardımseverliğiyle tanınan Türkkan’a partililer adeta sahip çıktı, haklarını helal etti.

Bunlardan biri de Dilovası ilçe başkanı Aslan Sazak.

Kendisi de muhaliflerin içerisinde yer alan ve genel başkan adaylarından Meral Akşener’i destekleyen Sazak, Türkkan’a hakkını helal etti ve şunları dile getirdi:

“Kongre ve seçim zamanında Lütfü beyin sanırım ki destek verdiği ilçe olmamıştır. Seçimdeki çalışmalarını saymıyorum bile. Ben ve yönetimim, kendisine hakkını etti. Umarız ki o da bize hakkını helal eder.”
 
Yine muhalif grubun içerisinde yer Nusret Acur da Türkkan’a destek veren isimler arasında yer aldı.

Türkkan’a hakkını helal ettiğini söyleyen Acur, ayrıca şunları söyledi:

“Kimin Kimde; Ne Kadar Hak'kı Var Bilemeyiz.
Bildiğimiz Birşey Varki; Tez Konusu Cinsinden
"C. Durmuş'un İzni Olmadan Tuvalete Gitmem" diyenle; 
"Lütfü Türkkan'a Hakkımı Helal Etmiyorum" diyen Aynı kişi...
Ciddiye Almak Bile Abesle İştigaldir...
Boş Koymak Lazım.
Biz İkisini de Seviyor; Varsa Hakkımızı Helal Ediyoruz.”

 
MHP’nin kurultay sürecinde aday olan Meral Akşener’i desteklediği için eleştirilen Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan’a bir destek de Gebze Ülkü Ocakları eski başkanı Ahmet Yılmaz’dan geldi. İl Başkanı Aydın Ünlü’nün, ‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ dediği Türkkan’ın yanında yer alan Yılmaz, “Zerre kadar hakkımız var ise helal olsun” diye konuştu. 

Görevini başarı ile yürüten eski başkan Yılmaz, “Hem ilimizde hem de görev yaptığım Gebze bölgesinde, teşkilatlarımızın her türlü derdi ve sıkıntısı ile birebir ilgilenip cenazesi olanın cenazesine, düğünü olanın düğününe, mahkemesi olanın mahkemesine, karakola düşene, hastası olana gece gündüz demeden koştuğu için Türkkan’a hakkımız helal olsun” açıklamasında bulundu.
Açıklamasına devam eden Yılmaz, “Gerek 7 Haziran, gerek 1 Kasım seçimlerinde partimiz ve davamız için birlikte çalışırken gördüğümüz şudur ki vekilimizin inandığı Türk –İslam davası uğruna kendisinden, ailesinden, işinden hem de sağlığından fedakârlık göstererek Kocaeli’nde gidilmedik köy, mahalle bırakmamıştır, seçim otobüsleri ile MHP’nin bayrağını dalgalandırmıştır.
Gitmediğimiz köy kalmasın diye diyerek helikopterle köy köy partimizin broşürünü dağıttı, her ilçeye seçim bütçesi ayırdı, Gebze’ ye 6 katlı seçim koordinasyon merkezi açtı, ocak binamızı alalım diye gereken her şeyi yaptı,  vekilliği süresince tek kuruş maaş almayarak tüm maaşını öğrencilere burs olarak dağıttığı. Bu yüzden Lütfü Türkkan’a hakkımız helal olsun”
dedi.
 
Ünlü’nün açıklamasının ardından eski milletvekili Lütfü Türkkan ise bugüne kadar saygısından ödün vermedi ve herhangi bir açıklamada da bulunmadı.