03 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara15°C
  • Rize17°C

HDP GEBZE DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Gebze İlçe Örgütü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını protesto ederek, Gebze Kent Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi

HDP Gebze dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi

24 Mayıs 2016 Salı 10:24

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Gebze İlçe Örgütü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını protesto ederek, Gebze Kent Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP Gebze İlçe Başkanı Zeki Üren ve partiler katıldı. Grup adına basın açıklamasını Kamuran Aydın yaptı. Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması ile Saray Darbesi'nde bir adım atıldığını ifade eden Aydın, "Türkiye siyasi tarihine kapkara bir leke düştü. Meclis'te AKP, CHP ve MHP'li vekillerin 376 oyuyla halkın iradesine ve temsilcilerine bir darbe yapıldı. HDP'nin meclisten demokratik siyasetten tasfiye edilmesi için bir adım daha atıldı. Saray'ın planına bilerek ve isteyerek 'evet' oyu vermiş olanlar, demokratrik siyasetin tasfiyesine katkı sağlamış ve ağır bir tarihsel vebal üstlemiş oldular.

CHP DARBEYE DESTEK VERDİ

CHP attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Bundan sonra Türkiye'de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardunda CHP'nin tutumunun da imzası olduğu açıktır. HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP'nin meclisten tasfiyesi aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına gelmektedir. Bugün HDP meclis grubuna yönelen bu Saray şiddetinin hedefi bütün ezinilen kesimlerdir. Bizler direnişimizi tüm toplumsal zeminlerde, Türkiye'nin her yerinde demokratik yollardan ve bütünlüklü bir mücadeleyle başarıya ulaştıracağız. Bu amaçla en geniş demokrasi cephesini, temel demokratk ilkeler ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde örnek bir adım atcağız" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.