03 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Rize14°C

YÜZE YAĞ ENJEKSİYONU NEDİR, NASIL YAPILIR?

Yüze yağ enjeksiyonu nedir, neden yapılır ve nasıl bir yöntem ile gerçekleştirilmektedir diye merak eden okurlarımız için konuyu estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara’ya sorduk.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

01 2016 Salı 15:31

 

Yüze yağ enjeksiyonu nedir, neden yapılır ve nasıl bir yöntem ile gerçekleştirilmektedir diye merak eden okurlarımız için konuyu estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara’ya sorduk.

Son yıllarda estetik ameliyatlar sınır tanımıyor. Bu ameliyatlar içerisinde dolgu ameliyatları sıradan görüntüsü olduğunu düşünenler açısından en yoğun gerçekleştirilen ameliyatlar içerisinde bulunmaktadır. Yüzün belli noktalarına yapılan bu uygulama ile istenen bölgelerin daha dolgun ve güzel bir görünüm kazanmasına destek sunulmaktadır. Peki bu ameliyat sadece estetik kaygılarla mı gerçekleştirilir. Tabi ki hayır. Yapılan değerlendirmelere göre vücudun herhangi bir bölgesinde azalan yağ oranı o bölgenin deri görünümünü olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Hal böyle olunca yağ takviyesi son derece önemlidir. Yüze yağ enjeksiyonu süreci de tam bu algı ile başlamakta ve uygulamalar da bunlara göre şekillenmektedir. Şimdi dilerseniz bu uygulamaları sorulardan yola çıkarak gerçekleştirmeye çalışalım. Aklınıza gelen her türlü soruya bu şekilde cevap aramış olacağız.

 

Yüze yağ enjeksiyonu kimlere yapılır, yani kimler bu tür ameliyatlardan yararlanabilir?

 

Genel anlamda yapılan değerlendirmelere göre orta yaş durumlarında çok daha aktif olarak uygulanan hizmetler olduğu söylenebilmektedir. Yaş ilerledikçe insan vücudunda bir dizi değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de göz çevresinde ve orta yüz bölgesinde meydana gelen doku bozukluğu, süzülme ve tüm bunlara bağlı olarak kötü bir görünümün meydana gelmesidir. Bu açıdan bakıldığı zaman en fazla rağbet gösteren yaş gruplarının bu aralıklarda olduğu görülmektedir. Gözyaşı olukları, burun-dudak çizgileri, ağız çevresinde doku sarkmasına bağlı olarak görüntü kirliliğinin oluşması bu tür ameliyat tercihlerini de genişletmektedir. Orta yaş üzerinde de talepler olabilir. Yüze yağ enjeksiyonu yaş aralıkları ve dönemleri bu şekildedir. Peki bu uygulama vücudun hangi bölgelerine yapılmaktadır? Yüz bu anlamda en fazla hizmet verildiği alanların başında gelmektedir. Bunun dışında en sık yağ enjeksiyonu yapılan bölgeler göz çevresi, gözaltları şakaklar, gözyaşı olukları, burun-dudak çizgileri,  orta yüz bölgesi, elmacık kemiklerinin üstleri, Marionette çizgileri, dudaklar, çene ucu, alt çene gibi bölgelerin en fazla hizmet alınan alanlar olduğu görülmektedir. Zira bu bölgeler yağ oranının en fazla azaldığı alanlar olarak yorumlanmaktadır. Yine bu ameliyatı gerçekleştirmek isteyenlerin en fazla üzerinde durdukları soruların başında yağ enjeksiyonu işleminin nasıl gerçekleştirileceği konusudur. Bu uygulamaların yapılış şekli, vücudun herhangi bir bölgesinden alınan yağlar özel ince kanüller, enjektörler aracılığı ile alınır Alınan yağ santrifüj edilerek ya da süzülerek saf hale getirilir bu yolla uçları künt ince kanüller kullanılarak ilgili yerlere nakil edilir ve onun uyum içerisinde kalması sağlanır. Zaten kişinin vücudundan alınan yağlar olduğu için uyum sağlaması sorun olmamaktadır. Bir diğer önemli konu da hiç kuşkusuz yüze yağ enjeksiyonlarında ameliyatı öncesi yapılması gereken şeylerdir. Tüm ameliyat süreçlerinde standart bazı uygulamalar bulunmaktadır.  Yüze yağ enjeksiyonlarında da ameliyattan 3 hafta öncesi süreçte aspirin ve sigarayı kesmek içmekten kesinlikle vazgeçmeniz gerekmektedir. Ameliyata 1 hafta kala kanı sulandıran ilaçlardan maddelerden kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Bu ameliyatlarda genel olarak lokal anestezi uygulaması yapılmaktadır. Genel anestezi hastanın bünyesine ve taleplerine göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat mümkün mertebe lokal anestezi uygulaması ile süreç çok uygun bir şekilde çözümlenmektedir. Yüze yağ enjeksiyonlarında yapılan uygulamalar ağrılı uygulamalar olmaması ile birlikte ameliyat sonrasında meydana çıkabilecek şişlik ve morluklar düşük ihtimal olmasına rağmen hastaların fiziksel olarak rahatsız olmalarına sebep olmaktadır. Bu anlamda hem ameliyat öncesi hem sonraki komplike durumlara hazır olmak gerekmektedir. Yağ enjeksiyonu ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz www.defneerkara.com internet sitesine başvurarak Dr. Defne Erkara’ya sorularınızı sorabilirsiniz.

 

Kaynak: www.defneerkara.com