02 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • Rize18°C

KİRAZPINAR'DA YİNE VAHŞET!!!

Kirazpınar'da 3.kez sokak köpekleri zehirlendi.

Kirazpınar'da Yine Vahşet!!!

23 Nisan 2016 Cumartesi 14:48

Kirazpınar Emlak Konutları 1.etap otobüs durakları önünde sabah saatlerinde (09:00-10:00 arası) sokak köpekleri zehirlenmiş olarak bulundu. Site sakinleri ve yoldan geçen semt sakinleri tarafından ilk müdahale yapılıp belediye ekiplerine ve zabıtaya haber verildi. 

Olay yerinde bulunan site sakinlerinden Amber Güneysel'in iddialarına göre:'' ağızları köpürmüş ve kan kusmakta olan sokak köpeklerine veterinere danışılıp yoğurt, süt, ve su verilerek kurtarmaya çalıştık. Defalarca  Belediye ekiplerini aramamıza rağmen olay yerine gelmeleri 1 saati buldu. Bu süre zarfında zehirlenen hayvanlar can çekişerek öldü. Belediye ekipleri ölü hayvanları teslim alıp gittiler''.

Hayvan Hakları Dernekleri daha önceki zehirlemelerde  olay yerinde incelemelerde bulunup basın açıklaması yaptı ardından suç duyurusunda bulunuldu, fakat hayvanları katletmeye devam ediliyor. 

Site sakinlerinden Amber Güneysel :''defalarca Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e bu hayvanların  durumu ile  ilgili bilgi verdim. Kendisi bu köpeklerin toplanıp barınağa götürüleceği konusunda yardımcı olacağına dair söz vermesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmadı.Kendisine konuyu hatırlatmak için ulaşmaya çalıştığımda tüm sosyal medya hesaplarından engellendiğimi gördüm. Bu konu hakkında tüm Gebzeliler'den duyarlı olmalarını bekliyorum. Katliamı yapanların tespiti için yetkililerin harekete geçmesini ve gerekenin yapılmasını istiyorum'' dedi.

img-20160423-wa0000.jpgimg-20160423-wa0001.jpg