03 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Rize13°C

CEPHE HATTINDA ÇATIŞMAYI DURDURMA KARARI ALDI

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 2 gün devam eden şiddetli çatışmanın ardından, bugün Azerbaycan tek taraflı olarak ateşkes kararı aldı.

Cephe Hattında Çatışmayı Durdurma Kararı Aldı

03 Nisan 2016 Pazar 14:24

Azerbaycan'ın  Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde, 1994'teki ateşkesten bu yana yaşanan en ciddi çatışmalar devam ederken;  Bakü'den flaş bir karar geldi.  Azerbaycan, cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "iyi niyet göstergesi olarak" bölgede tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Ancak Bakanlık, " Ermenistan güçlerinin provokasyonu sürdürmesi halinde, Ermeni işgalindeki tüm toprakların kurtarılacağını" belirtti.


ULUSLARARASI ÇAĞRILAR DİKKATE ALINDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların ateşkes çağrısı ve ülkenin barışçıl politikası dikkate alınarak  Ermenistan ordusuna yapılan operasyonları durdurma kararı aldığı bildirildi. Bundan sonra işgalden kurtarılan topraklarda güvenliği artırma yönünde çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.


ERMENİSTAN'A SERT UYARI

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden provokasyon girişiminde bulunması ve yerleşim birimlerine ateş etmesini tekrarlaması halinde,  Azerbaycan ordusunun tüm gücünü kullanarak karşılık vereceği uyarısında bulunuldu. Bakanlık yetkilileri, ayrıca işgal edilmiş toprakların kurtarılması yönünde operasyonların başlatılacağının da altını çizdi.