06 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Rize12°C

GEBZE'DE VATANDAŞLAR KORKUYOR!

Son zamanlarda ülke genelinde meydana gelen bombalı saldırılar vatandaşlarımız üzerinde korku yarattı.

Gebze'de Vatandaşlar Korkuyor!

25 Mart 2016 Cuma 16:16

İlk olarak 13 Mart’ta Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ardından ise İstanbul’un kalbi sayılan İstiklal Caddesi’nde yapılan bombalı terör saldırısı sonrasında tüm ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Yaşanan bombalı saldırı sonrasında vatandaşların tedirginliği artarken, ülke genelinde terör alarmı verildi Alışveriş merkezlerinden, kalabalık caddelere kadar her yer adeta boşalmıştı. Kocaeli de, terör saldırısına karşı riskli bulunan iller arasında olduğundan dün olduğu gibi bugün de vatandaşların çoğu sokağa çıkmayı ya da kalabalık yerlere gitmemeyi tercih ediyor.

BOMBA İHBARLARI

Artan bomba ihbarları vatandaşları iyice huzursuz etmeye başladı. Gebze ve Kocaeli genelinde 1 haftada yaklaşık 10 adet canlı bomba ihbarı yapıldı. Sokakta veya herhangi bir bankta çanta yada poşetin bulunması akıllara direk ''bomba mı?'' sorularını getiriyor. Bu durum vatandaşların üzerine panik yaratmaya yetiyor. 

Yaşanan tüm olayların ardından yapılan açıklamalara rağmen vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Gün boyunca vatandaşlar şüphelendikleri şahısları ve paketleri ihbar ettiği öğrenildi. Evlerin önüne bırakılan çöplerden, duraklarda unutulan çantalara kadar şüphe duyan vatandaşlar 155 polis imdat hattını adeta boş bırakmadı. Polis ekipleri alınan her ihbarı değerlendirerek kısa sürede verilen adreslere intikal ederek incelemeler yaptı.

MOBESE DE TETİKTE

Alınan tedbirler çerçevesinde emniyete bağlı MOBESE kameraları 24 saat boyunca kentin sokaklarında kayıt yaparken, MOBESE’de görevli memurlar, işlek caddelerde tespit ettikleri şüpheli şahıs eşkallerini hemen sahada görevli personellere bildiriyor. Şüpheli şahıslar sahadaki polislerce incelenirken, MOBESE’lerdeki görevliler ise arama sırasında çevreyi kontrol ederek sahadaki personele bilgi aktarıyor.