03 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C
  • Rize15°C

BOMBALI SALDIRI SONRASI HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'daki terör saldırısı konusunda, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisi ile yapılan toplantı sona erdi.

Bombalı Saldırı Sonrası Hükümetten İlk Açıklama

13 Mart 2016 Pazar 22:56

Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, adalet Bakanı  Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yapılıyor.

Efkan Ala'nın açıklaması;

- Ciddi bulgular var. Ciddi emarelere ulaşıldı. Örgüt kesinleşince açıklanacak. Yarın araştırmalar neticelenir, bulgular kararlılıkla sürecek. Bu ülke ayağındaki bu terör prangasını söküp atacaktır. Kimse engele buna olmayacak.

Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklaması;

Ankara'daki saldırıda yaralı sayısı 125'e yükseldi. 19'unun durumu ağır.  Ankara'daki saldırıda ölü sayısı 34'e, yaralı sayısı 125'e yükseldi. Yaralıların 19'unun durumu ağır.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları  Yalçın Akdoğan,  Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı  Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü  Celalettin Lekesiz,  Ankara Valisi Mehmet  Kılıçlar,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,  AK Parti  İstanbul  Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali  Sarıkaya ve  Ankara  Milletvekili  Ertan Aydın katıldı.