08 Mayıs 2024
  • Kocaeli25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara19°C
  • Rize18°C

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ SERİ ÜRETİME GEÇİYOR ÖZELLİKLERİ NELER

Başbakan Davutoğlu, milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl içinde geçileceğini açıkladı. Peki Türkiye'nin ilk milli piyade tüfeği MPT-76 nasıl bir silah özellikleri neler?

Milli piyade tüfeği seri üretime geçiyor özellikleri neler

10 Mart 2016 Perşembe 01:06

Yaklaşık 150 yıldır kendine ait özgün milli piyade tüfeği geliştirememiş Türkiye sonunda şeytanın bacağını kırdı.Yıllardır üzerinde çalışılan “Modern Piyade Tüfeği - MPT - 76” projesi sonunda ete kemiğe büründü.

Test aşamalarını başarıyla geçen yerli piyade tüfeği bu yıl sonunda seri üretime geçecek.Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası`nda üretilen Türkiye`nin ilk yerli Milli Piyade Tüfeği, yapılan ilk sevkıyatının ardından bazı komando birlikleri ve özel kuvvetlere deneme amaçlı dağıtıldı.Birliklerde yapılan binlerce atış sonrasında tüfeklerle ilgili geri bildirimler de alınmaya başlandı.Kullanıcılarından geçer not alan tüfek, hem sağ elini hem de sol elini kullananlara uygun olarak tasarlandı

.Piyade tüfekleri arasında en hafif olma özelliğine sahip MPT 76, aralarında kum, toz, çamurun da bulunduğu 36 ayrı testten başarıyla geçti.
Piyade tüfeğinin en moderni olma özelliğini taşıyan MPT-76`ya dost ve müttefik ülkelerden de yakın ilgi gösteriliyor.