02 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • Rize15°C

İCRA DOSYALARI ARTTI BOĞAZIMIZA KADAR BORCA BATTIK!

Kirasını ödeyemeyen, banka borcunu karşılayamayan, taksitini ödeyemeyen vatandaş, icralık oldu.

İCRA DOSYALARI ARTTI  BOĞAZIMIZA KADAR BORCA BATTIK!

09 Ocak 2016 Cumartesi 11:55

 

 Sadece 2015 yılında Kocaeli genelinde 234 bin 991 icra takip dosyası açıldı


Uzun yıllardır devam eden yanlış ekonomik politikalar vatandaşın belini büktü. Alım gücü zayıflayan vatandaş çareyi bankalarda buldu. Bankalardan kredi çeken, kredi kartıyla harcama yapan çok sayıda vatandaş ise geri ödemelerde sıkıntı yaşadı. Sadece bankalara değil; esnafa, ev sahibine, dostuna, arkadaşına hatta aile fertlerine bile borçlanan vatandaşlar büyük bir batağın içine saplandı.
 
AÇLIK SINIRINDA


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) verilerine göre 2015 yılının aralık ayında bir ailenin açlık sınırı bin 385 lira. Yoksulluk sınırı ise 4 bin 512 lira. Asgari ücretin 2 hafta öncesine kadar bin lira olduğu ülkemizde vatandaşların büyük bir bölümü açlık sınırında yaşam savaşı veriyor. Yaşayabilmek için neredeyse uçan kuşa bile borçlanan vatandaş, ödeyemediği borçları nedeniyle adliye kapılarında sürünüyor.
 
İCRA DOSYALARI ARTTI


Yüz binlerce vatandaş borçları nedeniyle icralık durumda. Kocaeli genelinde 2015 yılında 234 bin 991 icra dosyası açıldı. Kocaeli, Körfez, Gebze, Karamürsel, Gölcük ve Kandıra adliyelerindeki icra müdürlüklerinde açılan icra takip dosyalarının büyük bir bölümünü kredi kartı borcu, konut, otomobil, cep telefonu faturaları, beyaz eşya, mobilya ve diğer tüketici kredileri oluşturuyor. İzmit’te en fazla dosya ise Tüysüzler ailesinin batık şirketi Sarraf Tüysüzler adına bulunuyor.