03 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C
  • Rize14°C

KOU LÜ ÖGRENCİLER METİN GÖKTEPE Yİ ANDI

TGS Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Komisyonu, 8 Ocak 1996'ta polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin GÖktepe'yi 20. yılında anmak için basın açıklaması yaptı

KOU LÜ ÖGRENCİLER METİN GÖKTEPE Yİ ANDI

07 Ocak 2016 Perşembe 16:17

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğrenci Komisyonu, gittiği haberde gözaltına alındıktan sonra polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muabiri Metin Göktepe'yi ölümünün 20. yılında anmak için İletişim Fakültesi önünde bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı TGS Öğrenci Komisyonu adına Evrensel Gazetesi muhabiri Hasret Gültekin Kozan okudu.

 

BASIN TARİHİNE GEÇTİ

 

Kozan açıklamsında şu ifadelere yer verdi: "Metin Göktepe’nin katledilmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti. Geçen 20 yıla rağmen gazeteciler üzerindeki baskı ve sansür ise artarak devam ediyor. Metin’in ölümünden sonra çelişkili açıklamalar yapan dönemin devlet yetkilileri, adeta bu cinayeti gizlemeye çalışıyordu. İstanbul’da işlenen bu cinayetin davası güvenlik gerekçesiyle önce Aydın’a daha sonra Afyon’a taşındı. Bu cinayet devletin basına yönelik tutumunu gösterdiği kadar, gazetecilerin meslektaşlarına sahip çıkmasının ve halkın haber alma hakkını savunmasının önemli bir örneğidir. İlden ile sürülen bu dava mahkûmiyet kararı çıkan ilk gazeteci cinayeti olarak basın tarihine geçti.

 

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

 

 Metin Göktepe’yi anmak gerçeğin peşinden koşmak, gerçeği gün yüzüne çıkarmaktır. Bugünlerde haberleri yüzünden gözaltına alınan, tehdit edilen, tutuklanan gazetecilere destek olmaktır. Bizler de ,yarının gazetecisi genç iletişimciler olarak, susmadığımızı ve de susmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. 'Metin Göktepe yaşıyor' ve 'Özgür basın susturulamaz' diyoruz."