03 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Rize14°C

BASIN MENSUPLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti bugün Kocaeli Üniversitesi’nde meydana gelen olaylarda gazetecilere yönelik olarak polis ve özel güvenlik güçleri tarafından yapılan şiddeti kınadı.

BASIN MENSUPLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ

30 Aralık 2015 Çarşamba 14:42

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti bugün Kocaeli Üniversitesi’nde meydana gelen olaylarda gazetecilere yönelik olarak polis ve özel güvenlik güçleri tarafından yapılan şiddeti kınadı. Başkan Çetin Gürol imzası ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 “Bugün Kocaeli Üniversitesinde öğlen saatlerinde gerçekleştirilen etkinlikte sadece görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensupları arkadaşlarımıza yönelik polis ve özel güvenlik müdahalesi olmuştur. Bazı meslektaşlarımız bu müdahale sırasında yerlerde sürüklenmiştir. Unutulmamalıdır ki halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilere yönelik bu tür eylemler bizleri yolumuzdan alıkoymayacaktır. İlgili makamları meslektaşlarımıza yönelik şiddetin sorumlularının bulunması ve haklarında işlem yapılması için göreve çağırıyoruz. Meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Sahada çalışan gazeteciler arasında ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."