30 Nisan 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C
  • Rize15°C

SGK PRİM BORCUNDA TREN KAÇIYOR!

Gebzespor Başkanı İlker Çakır yeniden yapılandırılan SGK prim borcunda ocak ayına kadar ödemede bulunulmaması halinde tüm yapılandırmanın iptal edileceği uyarısıyla toplantı düzenledi.

SGK PRİM BORCUNDA TREN KAÇIYOR!

25 Aralık 2015 Cuma 11:13

Gebzespor’un SGK prim borçları nedeniyle uzun bir aradan sonra ikinci kez düzenlediği toplantıda katılım beklentilerin altında kaldı. Prim borçları 142 eski yöneticiyi ilgilendirse dahi toplantıya eski yöneticilerden sadece 10 kadarı katıldı. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, SGK Gebze Müdürü Hüseyin Şenlik, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gebzespor eski başkanlarından Yavuz Unsur ve taraftar temsilcilerinin de katıldığı toplantı Gebzespor Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yıldırım’ın yaptığı bilgilendirme ile başladı.

OCAK SONUNA KADAR ÖDENMELİ

Adem Yıldırım, SGK İzmit’e olan 2 milyon TL tutarındaki borcun 150 bin TL, SGK Gebze’ye olan 1 milyon 500 bin TL tutarındaki borcun 775 bin TL’ye kadar eridiğini ancak ocak ayı sonuna kadar ödemede bulunulmaması halinde tüm yapılandırmanın iptal edileceğini ve borcun yine eski konumunda olacağını kaydetti. 72 eski futbolcu ve teknik adama olan 5 milyon TL tutarındaki borcun 18 kişiye ve 500 bin TL’ye indiğini belirten Adem Yıldırım, “55 bin TL tutarındaki 23 yıllık su borcunu ödedik. 30 yıl sürede 298 bin TL tutan elektrik borcu ise karşılıklı görüşmeler sonrası 157 bin TL’ye indirildi ve ikinci ayın sonunda ödenecek” dedi. Bu sezon takımda oynayan tüm futbolcuların alacaklarının ödendiğini belirten Yıldırım, kulübün aylık giderinin 170 bin TL, Alaettin Kurt Stadı’nın yıllık giderinin 118 bin TL olduğunu belirtip yaklaşık 60 bin TL tutarında da deplasman giderlerinin olduğunu söyledi. Yıldırım, SGK borcu üzerine uyarıda bulunarak, “Ocak ayının sonuna kadar ödeme yapılmaması halinde borç tutarı yine 3 milyon TL’ye çıkacak” dedi. Adem Yıldırım, SGK borçlarının ödenmesini hacizlerin kalkması, SGK’nın parasını tahsil etmesi ve Gebzespor’un üzerinden yük kalkması için istediklerini söyledi.

PARMAĞINIZI TAŞIN ALTINA KOYUN

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebzespor’un iç saha maçlarında bugüne kadar hiç kötü bir vaka yaşanmadığını belirtip bu ortamdan ötürü taraftar liderleri ve taraftarlara teşekkür etti. Gebze’de göreve başladığı süreçte dibe vurmuş ve bölgesel amatör ligde kaldığına sevinen bir Gebzespor gördüğünü hatırlatan Mehmet Arslan günümüzde ise sorunlarının yüzde 80’ini halletmiş bir Gebzespor olduğunu dile getirdi. Borçlarını sıfırlamış bir Gebzespor’da yönetimin geçmişe dönük borçlarla uğraşmak yerine kulüp ve takımla ileriye dönük olarak ilgileneceğini belirtip Gebzespor’un hak ettiği yere de bu konum üzerinden geleceğini söyleyen Arslan, “Dönemin başında şampiyonluk iddiası ile yola çıkıldı ama bu işler yavaş yavaş oluyormuş. Gebzespor’un iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum ama bu sezon Kocaelispor’un çok iyi olduğunu görmek durumundayız. Önümüzdeki dönemler Gebze’nin büyüklüğüne orantılı bir durum olmalı. Başkanın gövdesini taşın altına koyduğu bir yerde bizlerde parmağımızı taşın altına koyalım. Şampiyon ve borçsuz bir Gebzespor diliyorum” diye konuştu.

ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de konuşmasına yöneticiler ile taraftar ve taraftar liderlerine teşekkür ederek başlayıp SGK borcunun ocak ayı sonuna kadar ödenmemesi durumunda yapılandırmanın kalkacağı uyarısında bulundu. Bu borç miktarının ödenmesi için ocak ayı içinde bir gece düzenlenip düzenlenemeyeceğini sorgulayan Çiler’e Gebzespor Başkanı İlker Çakır hemen yanıt verip öylesi bir geceyi vergi borçlarının ödenmesi için tasarladıklarını söyledi. Akhisar örneği vererek, “Akhisar Belediyespor, Süper Lig’de ise Gebzespor, Avrupa Ligi’nde oynamalı. Bu bölgenin Süper Lig’de muhakkak bir temsilcisi olmalı” diyen Nail Çiler kendi payına düşen desteği yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

MURAT AYDIN’DAN 5 BİN TL

KASKF Başkanı Murat Aydın takımın amatör ligde yer almasına karşın çalışmaların profesyonelce sürdürüldüğünü belirtti.  Kocaeli Birlikspor’da başkanlık yaptığı dönemden Gebze Bölgesi’nde bu kulübe aktarılan kaynağı bildiğini kaydeden Aydın bu kaynağın bir kısmının Gebzespor’a aktarılması halinde dahi önemli bir meblağa ulaşılacağını söyledi. Bu esnada Kaymakam Mehmet Arslan müdahale ederek konuşmacıların soyut değil somut desteklerini dile getirmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Murat Aydın şahsı adına 5 bin TL tutarında bir desteğinin olacağını söylerken aynı zamanda GTO Meclis Üyesi olan Adem Yıldırım, Oda’nın kulübe direk destekte bulunmasının önünde yasal dayanaklar olduğunu dile getirdi.

ÜÇ BAŞKANIN ALTI DÖNEMLİK BORCU

SGK Gebze Müdürü Hüseyin Şenlik, Gebzespor’un Ali Rıza Demirçeviren, Feyzi İlhanlı ve Yavuz Unsur’un başkanlık yaptığı altı dönemden faiziyle birlikte 724 bin TL tutarında borcu olduğunu belirtip Yavuz Unsur’un kendi dönemine ait borcu yapılandırdığını ve ödemeleri düzenli şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Hüseyin Şenlik bununla birlikte ödemelerin bir bütün halinde ele alındığını ve en küçük bir aksamanın bütüne yansıdığını, ödenmeyen tutarlardan ötürü tüm yöneticilerin haciz başta olmak üzere türlü sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

HEVESİZİMİZ KIRILMASIN

Gebzespor Başkanı İlker Çakır heveslerinin sona ermesini istemediklerini, özveriyle çalışmaya devam ettiklerini belirtip, “Hevesimiz kırılırsa bu borç bitmez. Azdan az, çoktan çok. Herkes bir nebze destek olursa bu sorun çözülür” dedi. İlker Çakır, 142 eski yöneticinin dörder bin lira vermesi halinde dahi borcun sıfırlanacağına işaret eden Çakır, “Sevindiğim konu, Gebzespor’un gerçek destekçileri burada. Üzüldüğüm konu gelmeyenlerde hala gelmiyor. Biz bu işi başaramazsak bizden sonra gelecek ekip bu konuda bu kadar da başarılı olamaz” dedi. Başkan Çakır futbol takımı üzerine yaptığı değerlendirmede ise sezonun ikinci devresinin ilk haftasında İzmit’te oynanacak Kocaelispor maçının final maçı özelliği taşıdığını belirtip, “Kocaelispor maçını kazanırsak bu sezon şampiyonuz demektir. Kocaelispor bizim abimiz ancak öncelikle yapılandırmasını hayata geçirmeli” diye konuştu.

İLHANLI DÖNEMİNİNİN YÖNETİMİ

Toplantının en ilginç konuklarından biri ise Feyzi İlhanlı döneminden bir yönetici oldu. İsminin basında yer almamasını isteyen yönetici sporla ve Gebzespor ile ilgisi olmadığını, İlhanlı tarafından yönetim kuruluna isminin yazıldığını, SGK prim borcu gerekçesiyle hacze uğradığını, toplantıya o dönemden üç kişiyi temsilen katıldığını belirtip 60 bin lira ödeme yapabilecek durumda olduğunu söyledi.