06 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Rize12°C

BAŞKAN TAŞDEMİR ‘TÜRKMENLER SAHİPSİZ DEĞİL’

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulüm ile ilgili konuşan MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir,

Başkan Taşdemir ‘TÜRKMENLER SAHİPSİZ DEĞİL’

24 Kasım 2015 Salı 12:31

“Nerede bir Türk var ise ilgilenmek boynumuzun borcudur diye yola çıkmış bir hareketin mensubu olarak Türkmen kardeşlerimizin sahipsiz bırakılması için bizler elimizden geleni yapacağız” dedi.  

Bayırbucak Türkmenlerinin Rusya ve Esed güçleri tarafından işkence altında tutulduğunu net bir şekilde gördüklerini ifade eden İlçe Başkanı Ferit Taşdemir şunları söyledi: “Biz bu filmi biz daha önce Kuzey Irak, Musul, Kerkük, Erbil bölgesinde görmüştük. 40 bin Türkmen kardeşimiz sınırımıza gelmiş olmasına rağmen Türkiye’de sınırlar açılmamıştır. 2,5 Milyon Suriyeliyi Türkiye’ye kabul eden AKP hükümeti Türkmen kardeşlerimizi Türkiye’ye almamıştır. 

‘HİÇ KİMSE SESİNİ ÇIKARTMIYOR’

Türkmen kardeşlerimiz zorda ve darda. Dün Mısır’da insanlar öldü diye sokaklara çıkan zihniyetler şimdi nerdeler. Ölenler Müslüman, Türk olduğu için hiç kimse sesini çıkartmıyor. Nerede bir Türk var ise ilgilenmek boynumuzun borcudur diye yola çıkmış bir hareketin mensubu olarak Türkmen kardeşlerimizin sahipsiz bırakılması için bizler elimizden geleni yapacağız. Ülke genelinde kampanyalar başlatmak suretiyle gıda, giyecek gönderildi”