05 Mayıs 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Rize13°C

DARICA CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinliklerle Darıca’da coşkuyla kutlandı.

DARICA CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

29 Ekim 2015 Perşembe 12:39

İlk tören Darıca Kaymakamlığında gerçekleştirildi. Kaymakam Ömer Karaman, Darıca Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak burada tebrikleri kabul ederek protokolün bayramını kutladılar.

 

Resmi tören ise Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Ömer Karaman, Darıca Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Ömer Karaman, törende yaptığı konuşmada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bir milletin kendini bulduğu rejimin ifadesi olan Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Büyük ve yokluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucunda bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyeti ve vatan toprağını korumanın öneminin altını çizen Karaman;’’ bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde dalgalandırmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 

Tören, okulların hazırladığı folklör gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.Okullar arası şiir, kompozisyon, resim ve spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından program  resmi geçit ile sona erdi.

_dsc5440.jpg_dsc5710.jpg_dsc5739.jpg_dsc5805.jpg