29 Nisan 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • Rize19°C

HEREKE SAHİLİNE BETON YAĞIYOR

Kocaeli Körfez ilçemizin şirin kasabalarından olan Hereke, orada yaşamış, büyümüş insanlar tarafından övgüyle anlatılır.

Hereke Sahiline Beton Yağıyor

05 Ekim 2015 Pazartesi 15:17

 O günler hep özlemle anılır. Herekeliler birbirlerine oldukça da tutkundur. Hereke’nin sahil kısmında meyhaneleri, kafeteryaları ile pek çok ilçeden daha yaşamsal kalmakta da olsa, bu güzelliği bozan bir yapı tepelerine dikilmiş duruyor: Nuh Çimento Fabrikası. Sanayi ile Hereke’nin yapısı hiç uyuşmuyor. Ama yapacak bir şey de yok tabii, senelerdir Hereke ile özdeşleşmiş bir fabrika Nuh Çimento.

 

BUNU ENGELLESİNLER

 

Manzarayı biraz bozsa da kente ekonomik anlamda katma değeri var Nuh Çimento’nun. Fakat, Hereke halkının, özellikle de sahil şeridine yakın olanların, Nuh Çimento’dan bir şikayetleri var. Bu fabrikadan zaman zaman beyaz toz yayılıyor diyorlar etrafa. Bu toz, sahildeki kafeteryalara kadar da geliyormuş ve suyla buluştuğunda, üzerine yağmur yağdığında harç haline geliyor, kuruduğunda da bildiğiniz betona dönüşüyormuş. Herekeliler, Nuh Çimento’nun bu tozun yayılmasını önlemesini istiyor. 

3-112.jpg