17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Rize11°C

19 KAÇAK, 7 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 3'ü kadın, 2'si çocuk toplam 19 Suriyeli kaçak göçmen ile 7 organizatör yakalandı.

19 kaçak, 7 organizatör yakalandı

08 Eylül 2015 Salı 15:36

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 3'ü kadın, 2'si çocuk toplam 19 Suriyeli kaçak göçmen ile 7 organizatör yakalandı.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bugün saabah saatlerinde, Şeytan Sofrası eteklerinde bulunan Karaca Sitesi Mevkisi'nden yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçak göçmenler olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, kıyıdan açılmak üzere olan bir teknedeki 2'si kadın toplam 10 Suriyeli ile kaptalar E.K. ve M.Ö.'yü yakaladı. Aynı saatlerde durdurulan kapalı kasa bir kamyonette de 1'i kadın 2'si çocuk 9 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı. Organizatör oldukları belirlenen A.L., A.C., O.D., İ.A. ve S.C. gözaltına alındı. Her iki operasyonda toplam 22 can yeleği, 3 pompa, 11 şambrel ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 Türk organizatör, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İnsani yardım yapılan kaçak göçmenlerin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.