29 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • Rize15°C

HDP SEÇİM HÜKÜMETİ AÇIKLAMASI

Seçim hükümeti ile ilgili konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim için hangi bakanlık ve hangi ismin olacağı tartışma konusu bile değildir" dedi.

HDP Seçim hükümeti açıklaması

25 Ağustos 2015 Salı 11:19

Seçim hükümeti ile ilgili konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim için hangi bakanlık ve hangi ismin olacağı tartışma konusu bile değildir" dedi.HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş MYK toplantısı öncesi konuştu. Seçim hükümetine üye vereceklerini belirten Demirtaş, "Hangi bakanlık ve hangi isimin olacağı tartışa konusu bile değildir. İsimler üzerinden tartışma doğru değil" dedi.
Hükümetin yarısının kadınlardan oluşması gerektiğini söyleyen Demirtaş şunları söyledi:
Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu'na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu Ak Parti hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır. Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.


“DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI YAPIYORUM”
Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye 'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.