29 Nisan 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • Rize17°C

KIDEM TAZMİNATINA YARGITAY MÜDAHALESİ

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yaşın dışında yaşlılık aylığı almak için gerekli koşulları oluşturan özel hastanede çalışan hemşirenin, iş akdini feshetmeden önce kamuda başka bir iş bulup sözleşme imzalamasını 'dürüstlük ihlali' saydı ve kıdem tazminatı alama

Kıdem Tazminatına Yargıtay Müdahalesi

10 Ağustos 2015 Pazartesi 12:24

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yaşın dışında yaşlılık aylığı almak için gerekli koşulları oluşturan özel hastanede çalışan hemşirenin, iş akdini feshetmeden önce kamuda başka bir iş bulup sözleşme imzalamasını 'dürüstlük ihlali' saydı ve kıdem tazminatı alamayacağına hükmetti.Son günlerde çalışma hayatının en çok konuşulan konularından biri işçilerin 15 yıl ve 3600 prim gününü doldurduktan sonra istifa ettiğinde kıdem tazminatını alıp alamayacağı konusuydu. Yargıtay'ın geçen hafta basına yansıyan kararında 2000 yılından önce işe girmiş, 15 yıl ve 3600 prim gününü dolduran bir işçi başka bir firmaya geçmek için istifa edip tazminatını alabileceği belirtiliyordu. Fakat Yargıtay'ın benzer konuda başka bir karar verdiği de ortaya çıktı. Yargıtay bu kararında ise işten ayrılmadan başka bir kurumla sözleşme yapan çalışanın tüm koşulları sağlasa bile ‘dürüstlük ihlalinden’ dolayı istifa edince tazminatını alamayacağına hükmedildiği ortaya çıktı.
Habertürk gazetesinin haberine göre Yargıtay, yaş haricinde 3600 gün ve 15 yıl sigortalılık şartlarını yerine getiren işçinin, kıdem tazminatını alarak ayrılıp başka bir işte çalışabileceği yönündeki kararından sonra bu kez benzer bir davada tazminat alınamayacağına hükmetti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yaşın dışında yaşlılık aylığı almak için gerekli koşulları oluşturan özel hastanede çalışan hemşirenin, iş akdini feshetmeden önce kamuda başka bir iş bulup sözleşme imzalaması sebebiyle kıdem tazminatı alamayacağına hükmetti.