06 Mayıs 2024
  • Kocaeli3°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara3°C
  • Rize11°C

GÖLCÜKTE YAŞANAN ACI OLAY

eliri sadece devletten aldığı 300 liralık yardım olan Akarsu, Ocak ayından bu yana, ayda 350 lira karşılığında bu eve taşınmış. Ancak çocuğunun sürekli hastalanması nedeniyle iş de bulamayan Akarsu, 3 aylık kirasını ödeyemeyince, ev sahibi tarafından eşya

Gölcükte Yaşanan Acı Olay

06 Ağustos 2015 Perşembe 10:44

Hayat bazen insana oldukça acımasız davranabiliyor. Tıpkı 52 yaşında 10 yaşındaki oğlu Uğur Akarsu ile yaşam mücadelesi veren ve dul bir kadın olan Gülçin Akarsu’nun başına gelenler gibi.  Gölcük Donanma Mahallesi 7. Sokak Murtaza Apartmanı 3. katta, oldukça ilginç bir olay yaşandı. 10 yaşındaki çocuğuyla hayat mücadelesi veren dul bir kadın, kirasını ödemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte evden atıldı.

 

AYLIK GELİRİ 300 TL, KİRA 350 TL

Edinilen bilgilere göre, geliri sadece devletten aldığı 300 liralık yardım olan Akarsu, Ocak ayından bu yana, ayda 350 lira karşılığında bu eve taşınmış. Ancak çocuğunun sürekli hastalanması nedeniyle iş de bulamayan Akarsu, 3 aylık kirasını ödeyemeyince, ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte evden atıldı. Eşinden ayrı olan ve hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan kadına komşuları sahip çıktı. Bu durum karşısında oldukça şaşıran Akarsu, soluğu poliste aldı.

 

DEVLET YARDIM ELİNİ UZATTI

Ev sahibi tarafından, 3 aylık kirasını ödeyemediği gerekçesiyle 10 yaşındaki çocuğu Uğur ile birlikte kapı dışarı edilen, Gülçin Akarsu’ya devlet yardım elini uzattı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Gülçin Akarsu’ya 500 TL nakdi yardımda bulundu. Gölcük Belediyesi de, Akarsu’nun sokağa atılan eşyalarını Kavaklı Mahalle Muhtarlığına ait bir konteynere götürmek üzere bir kamyon gönderdi. Akarsu’nun eşyaları bir ev bulana kadar kontenerde kalacak.