02 Mayıs 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • Rize16°C

KAFLI MAZBATASINI ALDI

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı, mazbatalarını aldı.

Kaflı Mazbatasını Aldı

19 Haziran 2015 Cuma 17:01

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen 6 isim mazbatalarını aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletvekilleri Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı, mazbatalarını almaya İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Mazbata töreninin ardından bir açıklama yapan Bakan Fikri Işık, "Kocaeli'deki oy oranı ülke genelinde olsa AK Parti 300 vekille tek başına iktidar olurdu" dedi.

KOCAELİ'NİN BAŞARISI

Mazbata töreninin ardından açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu dönem yüzde 46,5 oy oranı ile 6 milletvekili çıkardık. Sonuçlar yeniden ülkemiz için hayırlı olsun. Sonuçlara baktığımız zaman Kocaeli ve genelde iktidarın tartışmasız bir şekilde AK Parti olduğunu görüyoruz. Eğer Kocaeli'de yakaladığımız oy oranını ülke genelinde yakalayabilseydik 300 vekil çıkarır tek başımıza iktidar olurduk" ifadelerini kullandı.


HÜKÜMETSİZ KALMAMALIYIZ

Koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini kaydeden Bakan Işık, "Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması gerekiyor. En kısa sürede bir uzlaşma ortamı yaratılması gerekiyor. Her birimizin uzlaşmacı olması gerekiyor. Partiler kırmızı çizgiler çeker ülkenin önünü tıkamamalıdır. Bu yanlış bir hareker olacaktır ve ülkemizi geri götürecektir" açıklamasında bulundu.