02 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C
  • Rize15°C

MHP'NİN İTİRAZLARI RED EDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Teşkilatı’nın oyların tekrar sayılması için 5 ilçede bulunduğu itirazlar seçim kurulları tarafından reddedildi.

MHP'nin İtirazları Red Edildi

12 Haziran 2015 Cuma 11:51

Yurt dışı oylarının sayılmasıyla birlikte Kocaeli'deki milletvekili sayısı 2'den 1'e düşen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanlığı oyların yanlış sayıldığı ve yanlış yazıldığını iddia ettikleri 400 sandıkta itiraz etme kararı aldıklarını açıklamış, 12 ilçe başkanı eş zamanlı olarak ilçe seçim kurullarına itirazda bulunmuştu. MHP’liler özellikle ıslak imzanın bulunduğu evrakların üzerinden itirazlarını gerçekleştireceklerini söylemişti.

200 KADAR SANDIK VAR

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü 400 sandığın sayılmasının ardından Gebze, Dilovası ve Darıca ağırlıklı olmak üzere toplam 2000 oyun kendi hanelerine yazılacağını ve hak ettikleri 2’inci milletvekilini çıkaracaklarını söylemişti. Ancak Darıca, Dilovası, İzmit 1, İzmit 2 ve Kartepe ilçelerinde yapılan itirazlar seçim kurulları tarafından kabul edilmedi. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü kabul edilmeyen itirazlarla ilgili İl Seçim Kurulu’na başvuracaklarını söyledi. İtirazların reddedildiği ilçelerde MHP’nin tekrar sayılmasını istediği 200 kadar sandık bulunduğu öğrenildi. Yine MHP tarafından itirazda bulunulan Çayırova, Gölcük, Kandıra ve Başiskele’de ise sayımlarda bir oy kaybına rastlanmadı. Gebze ve Körfez sayımları için ise hakim kararı bekleniyor