05 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • Rize13°C

MHP KOCAELİ'DE 2 VEKİL İÇİN ISRARLI

Önceki gece 2, bugün ise 1 vekil çıkardığı ileri sürülen MHP’de sular durulmuyor. MHP’liler 2 vekil çıkardıkları konusunda ısrarlı...

MHP Kocaeli'de 2 Vekil İçin Israrlı

08 Haziran 2015 Pazartesi 12:04

25. Dönem Milletvekili seçimlerinin sonucunda dağılım yurt dışından gelen oyların da eklenmesiyle birlikte AKP 6, CHP 3, MHP 1, HDP 1 olarak belirlendi. Yurt dışı seçmenlerin oyunun öncesinde 2 vekil çıkaran MHP’de dün sabah ise büyük bir şaşkınlık yaşandı. Çünkü yurt dışı seçmenlerin oylarının da eklenmesiyle birlikte MHP’nin vekil sayısı 1’e düştü. Geçtiğimiz dönem de milletvekili olan Lütfü Türkkan, bu sonuca göre meclise gidemedi.

 

NET BİR AÇIKLAMA YOK

 

Bu haberin duyulmasının ardından partililer, İl Seçim Kurulu’nun yer aldığı Kocaeli Adliyesi’ne geldi. Milletvekili adayı Lütfü Türkkan’ın danışmanı ile il başkanı Aydın Ünlü’nün de geldiği adliyede yetkililerle görüşmeye çalıştı. İddialara göre; YSK’da görevli bir müdür partililere kendilerine gelen listede MHP’nin iki vekil çıkardığını söyledi. Bunun üzerine de partililer, MHP’nin iki vekil çıkardığını kamuoyuna duyurdu. Ancak konuyla ilgili hala net bir açıklama yapılmazken, MHP ile HDP’nin vekil sayısında bir değişiklik olup olmadığı ise önümüzdeki saatlerde belirlenecek.