30 Nisan 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Rize16°C

’OLAY OPERATÖRÜN DİKKATSİZLİĞİ’

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, doğal gaz borusunda bir çatlama meydana geldiğini belirterek, “Operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş. Herhangi bir sıkıntı, patlama...

’Olay Operatörün Dikkatsizliği’

01 Haziran 2015 Pazartesi 13:13

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, doğal gaz borusunda bir çatlama meydana geldiğini belirterek, “Operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş. Herhangi bir sıkıntı, patlama yok” dedi.

Eyüp Yeşilpınar’da devam eden metro inşaatı çalışması sırasında, doğalgaz borusu delindi. Meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle İGDAŞ yetkilileri ve itfaiye ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken, çevre binalarda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaşanan kazayla ilgili bilgi verdi. Aydın, “Metro çalışması sebebiyle küçük bir kaza aslında. Doğalgaz hattımız metro çalışmaları sebebiyle daha önceden deplase edilmişti. Son bir noktada operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş. Çatlaktan da gaz fışkırmış. Ama herhangi bir tehlike yoktu. İGDAŞ ve itfaiyemiz anında geldiler, müdahale ettiler. Aslında çok risk olmamasına rağmen tedbir olarak çevreyi kontrol altına aldılar. Herhangi bir sıkıntı yok. Herhangi bir patlama yok. Allah daha büyük bir kaza vermesin inşallah” diye konuştu.

"GÜVENLİĞİMİZ İÇİN DIŞARI ÇIKTIK"

Görgü tanığı Yeter Karagöz olay anını anlatarak, “Evleri boşaltın dediler. Büyük gürültü duyduk, duman çıkmaya başladı. Panikledik, dışarı çıkmaya başladık” dedi.

Melike Şen isimli bir mahalle sakini ise, "Bir patlama oldu, dışarı çıktık. Güvenliğimiz için yapıyorlar. Herhangi birşey yok. Eve gidiyoruz. Doğalgazı, elektriği kapattık" diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, olay sonrasında yarı felçli eşiyle birlikte dışarı çıktıklarını belirtti.