03 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C
  • Rize17°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İKİ TARİHİ AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün iki tarihi açılış gerçekleştirdi.Erdoğan’ın ilk açılışı Ankara’da oluşturulan Türkiye’nin ilk uydu merkeziydi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı, "Bu tesis bizim için gerçek an...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İki Tarihi Açılış

21 Mayıs 2015 Perşembe 17:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün iki tarihi açılış gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın ilk açılışı Ankara’da oluşturulan Türkiye’nin ilk uydu merkeziydi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı, "Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım niteliği taşıyor. Türkiye 12 yıldır pek çok alanda hayata geçirmiş olduğu ilklerinden birini de böylece uzay çalışmaları alanında gerçekleştirmiş oluyor" dedi.

Daha sonra Adıyaman’a geçen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine yüzde 95,7 oranında oy veren ‘şampiyon ilçe’ Sincik’te vatandaşlara hitap etti. Gündeminde Mısır’da askeri cunta tarafından devrilen Mursi için verilen idam cezası vardı.

Erdoğan, "Biz Firavunların karşısında eğilmeyiz Mısır’da Sisi’yi tanımıyorum. Benim için Cumhurbaşkanı içerideki Mursi’dir. İdama mahkum etmişler. İdama mahkum etseniz ne yazar. Onların idamı bile şahsiyetlidir, onurludur" diye konuştu.

EN UZUN 3. KÖPRÜYÜ AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye’nin en uzun 3. Köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, burada yarın Diyanet İşleri Başkanıyla ilgili bir müjde vereceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı, "Diyorlar ki -Diyanet İşleri’ni kapatacağız-. Din derslerini kaldıracağız. Kaynak mı? Diyanet İşleri Başkanının altındaki Mercedes. Halbuki altlarında spor arabalardan geçilmiyor. Yarın bir müjde duyabilirsiniz. Bu müjde Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı olacak. Çünkü Bosna-Hersek’ten dönerken sözüm var. Dedim ki ’açıklamayacağım, tamam’. Cumadan önce açıklamayacağım. Bu ülkede Diyanet İşleri makamına bu denli saldırmayı kendine adeta bir sandıkta yol olarak telakki eden terör örgütünü arkasına alan bir siyasi anlayışa ben inanıyorum ki ne Kürt kardeşlerim ne Arap kardeşlerim ne Zaza kardeşlerim hiçbirisi prim vermeyecektir"