29 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize15°C

RASMUSSEN’DEN RUSYA’YA “UKRAYNA SINIRINDAN ASKERLERİ ÇEKİN” ÇAĞRISI

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’ya Ukrayna sınırından askerlerini çekerek Batı ile diyaloga girmesi çağrısında bulundu.

Rasmussen’den Rusya’ya “Ukrayna Sınırından Askerleri Çekin” Çağrısı

11 Nisan 2014 Cuma 19:23

- NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’ya Ukrayna sınırından askerlerini çekerek Batı ile diyaloga girmesi çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya düzenlediği ziyarette Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile bir araya geldi. Rasmussen, gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Rusya ve Ukrayna krizi hakkında konuştu.

NATO’nun Ukrayna krizi ile ilgili duruşunun son derece açık olduğunu söyleyen Rasmussen, durumu ileriye götüren doğru yolun krize siyasi ve politik bir çözüm bulunması olduğunu ifade etti. “Bu yönde atılacak ilk adım, Rusya’nın askerlerini çekerek gerginliğin hafifletilmesine katkıda bulunması ve böylece uluslararası yükümlülükleri ile sözlerini yerine getirmesi olmalı” diyen NATO Genel Sekreteri, Ukrayna hükümetiyle de direkt diyaloga girilmesi gerektiğini vurguladı.

NATO’nun, müttefiklerinin efektif savunmasının sağlanması için gerekli adımları atacağını dile getiren Rasmussen, “Burada askeri harekâttan bahsetmiyoruz ancak gerekli her adımı atarız” şeklinde konuştu.

NATO, dün, Ukrayna sınırında hareket hazır halde bulunan tanklar, zırhlı araçlar, ağır toplar ve hava araçları da dahil olmak üzere 40 bin Rus askerinin göründüğünü söylediği uydu fotoğrafları yayınlamıştı.