08 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Rize12°C

"PENSİLVANYA ’SAİD NURSİ KÜRT DİYE ZİYARET ETMEDİM’ DİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının Pensilvanya’da bir ele başı var. ’Said Nursi Kürt olduğu için gidip ziyaret etmedim’ diyor. Kürt kardeşlerime olan kinin açıkça ifade ediyorlar" dedi.Van’da düz...

Pensilvanya ’Said Nursi Kürt Diye Ziyaret Etmedim’ Diyor

14 Mayıs 2015 Perşembe 17:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının Pensilvanya’da bir ele başı var. ’Said Nursi Kürt olduğu için gidip ziyaret etmedim’ diyor. Kürt kardeşlerime olan kinin açıkça ifade ediyorlar" dedi.

Van’da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının Pensilvanya’da bir ele başı var. ’Said Nursi Kürt olduğu için gidip ziyaret etmedim’ diyor. Kürt kardeşlerime olan kinin açıkça ifade ediyorlar" dedi. Durum bu kadar açıkken HDP’nin paralel yapıyla işbirliğine gittiğini öne süren Erdoğan, "Benim Kürt kardeşlerimi tahkir eden ne kadar vesayetçi varsa onlarla ’al takke ver külah’ diye işbirliğinde oldular" ifadelerini kullandı.

HDP’nin Kürtçe Kur’an mealinden rahatsız olduğunu da dilet getiren Erdoğan, "Benim Kur’an’ın Kürtçe mealini paylaşmamdan rahatsız oldular. Kendilerine yeni Kabe’ler arayanları Kur’an elbette rahatsız eder. Benim Kürt kardeşlerim dinine sadıktır, dinine sahiptir. Zerdüştlük dinini kendilerine din görenlere gerekli cevabı vereceklertir" diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA TAHSİS EDİLEN MAKAM ARACININ FİYATI

Erdoğan’ın gündeminde Diyanet İşleri Başkanına tahsis edilen ve tartışmalara sebep olan makam aracının fiyatı da vardı. Cumhurbaşkanı, "Ne diyorlar; o Mercedes bunların yapacağı işlerin kaynağıymış. Neymiş fiyatı, ’1 milyon’, eski rakamla ’1 trilyon’. Böyle bir şey yok. Diyanet İşleri Başkanımızla Arnavutluk ziyaretimde birlikteydim. ’Allah aşkına nedir bunun fiyatı’ dedim. Dedi ’330 bin lira’. Bu iftirayı atanların çoğunun altında Mercedes var" dedi.