03 Mayıs 2024
  • Kocaeli18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C
  • Rize15°C

24 BİLGİSAYARI SANİYELER İÇİNDE ÇALDILAR!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kepengi kırarak bir bilgisayar mağazasına giren hırsızlar, yaklaşık 50 milyar değerindeki 23 adet bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. Gebze’de, telefon ve bilgisayar mağa...

24 Bilgisayarı Saniyeler İçinde Çaldılar!

14 Mayıs 2015 Perşembe 15:48

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kepengi kırarak bir bilgisayar mağazasına giren hırsızlar, yaklaşık 50 milyar değerindeki 23 adet bilgisayarı alarak kayıplara karıştı.

Gebze’de, telefon ve bilgisayar mağazalarına dadanan hırsızlar esnafı bezdirdi. Geçen hafta bir telefoncuda yaşanan 40 bin TL değerinde 74 cep telefonunun çalındığı hırsızlığın bir benzeri bu kez aynı yerde bir bilgisayar dükkanında yaşandı. Gece geç saatlerde dükkan kepengini kırarak içeri giren hırsızlar iş yerindeki 50 bin TL değerinde 24 bilgisayarı alarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Hırsızlık anı ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Sabah saatlerinde iş yerine gelen işletme sahiplerince hırsızlığın fark edilmesi üzerine olay polise haber verildi. İhbar üzerine gelen polis ekiplerince yapılan incelemenin ardından hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı. 50 bin TL’lik maddi zarar oluşan işletmenin sahipleri bölgede hırsızlık olayının arttığından şikayetçi olarak yetkililerin önlem almasını istedi.

Görüntülerde, iş yeri önüne gelen 4 kişi önce çevreyi kontrol ederek iş yerinin kepengini zorlamaya başlıyor. Kepengi açmakta zorlandığı görülen hırsızlar, iş yerinin bulunduğu caddeden bir aracın geçtiğini fark ederek kısa süreliğine olay yerinden uzaklaşıyor. Sonra yeniden iş yeri önüne gelen 4 kişi, zorlayarak kırdıkları kepengi açarak iş yerinde tezgahta bulunan 34 bilgisayarı saniyeler içerisinde alarak hızla olay yerinden uzaklaşıyor.