05 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Rize17°C

ÇERKESLER TAZİYE MESAJI BEKLİYOR

’Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 151. yılında 21 Mayıs tarihinde Rusya Federasyonu’nun İstanbul’daki konsolosluğu önünde büyük bir protesto gösterisi yapmaya hazırlanan Çerkesler, Cumhurbaşkanı ve Ba...

Çerkesler Taziye Mesajı Bekliyor

13 Mayıs 2015 Çarşamba 11:23

’Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 151. yılında 21 Mayıs tarihinde Rusya Federasyonu’nun İstanbul’daki konsolosluğu önünde büyük bir protesto gösterisi yapmaya hazırlanan Çerkesler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan destek bekliyor.

Çerkes-Fed yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda İstanbul Çerkes Derneği yönetim kurulu başkanı Tuguj Halis Din, "Türkiye tarafından, Rusya’nın Ermeni Soykırımı çıkışına karşılık yapılması gereken şey: ’Çerkes Soykırımı’nda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz, Çerkeslerin acısını paylaşıyoruz’ açıklamasının yapılmasıdır. Cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından 21 Mayıs’ta yapılacak bu açıklama Türk-Rus ilişkilerini bozmayacaktır. Türkiye’de 5 milyona yakın Çerkes yaşamakta, ülkemizi yöneten liderler bu denli büyük bir acıya ilgisiz kalmamalı ve 21 Mayıs’ta hem ülke yöneticileri hem de siyasi parti liderleri yaptıkları açıklamalar ile Çerkeslerin acısını paylaşmalıdır" dedi.