06 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • Rize13°C

HDP’YE GEÇEN O KİŞİ BAKAN EKER’İN AKRABASI MI ?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in akrabası olduğu ve HDP’ye geçtiği iddia edilen Selahattin Alpahan, Bakan Eker ile aralarındaki akrabalık bağı olmadığını söyledi.Dicle Haber Ajansı’nda...

Hdp’ye Geçen O Kişi Bakan Eker’in Akrabası Mı ?

08 Mayıs 2015 Cuma 17:58

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in akrabası olduğu ve HDP’ye geçtiği iddia edilen Selahattin Alpahan, Bakan Eker ile aralarındaki akrabalık bağı olmadığını söyledi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan “Mehdi Eker’in akrabaları da HDP’ye geçti” başlıklı haber üzerine haberde akrabası olduğu iddia edilen Selahattin Alpahan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Alpahan, haberin salt gerçeği yansıtmadığını, haberin başlığı ile haberin içeriği arasındaki bağın gerçeklikten uzak olduğunu ve haberin sansasyonel ve ilgi çekici olması için bu başlığın atıldığını bildirdi. Haber içeriğindeki beyanlarda mülakatın çarpıtıldığını belirten Alpahan, bölgede huzur ve refahın sağlanması için çaba sarf eden tüm kesimleri desteklediğini, bölgenin barışa ve huzura hasret kaldığını, anaların gözyaşının akmaması, akan kanın durmasının temel dilekleri olduğunu ifade etti.

Haber başlığında Bakan Eker’in akrabaları olduğu yönündeki ifadelere ilişkin ise Alpahan, Mehdi Eker ile akrabalık bağlarının temsili olduğunu kaydederek, bölge şartlarında yapılan değerlendirmelerin Türkiye gerçeğinde yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu, aynı çatı altında yaşayan bir akrabalık bağı gibi gösterilmesine rağmen esasen Mehdi Eker ile aralarındaki akrabalık bağının iddia edildiği üzere yakın olmadığını dile getirdi. Alpahan, Bakan Eker’in annesinin kendi köyünden olması nedeniyle bir akrabalık bağının inşa edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Siyasi ortamın hareketlendiği, milletvekili seçimlerine 30 günden az bir zamanın kaldığına da değinen Alpahan, “Sadece ilgi çekmek, popüler olabilmek üzerine inşa edilen haber ve demeçlere itibar edilmemesi gerekir. Kalıcı barış ve huzurun tesisi için her şartta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülke seçimlerinin huzur ortamında tamamlanmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.