04 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Rize14°C

’YENİ TÜRKİYE’ İÇİN 2 ŞART

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘yeni Türkiye’ için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Görüşlerimi herhangi bir siyasi parti için değil, Türkiye için paylaşıyorum” dedi.Türkiy...

’Yeni Türkiye’ İçin 2 Şart

08 Mayıs 2015 Cuma 12:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘yeni Türkiye’ için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Görüşlerimi herhangi bir siyasi parti için değil, Türkiye için paylaşıyorum” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 26. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olduğunu ifade ederek, “Ülkemin ve milletimin geleceğiyle ilgili görüşlerimi seçim döneminde de her fırsatta ifade ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Gerek toplu açılış törenleri vesilesiyle gittiğim illerimizde, gerekse katıldığım diğer programlarda düşüncelerimi, tekliflerimi milletimle paylaşıyorum. Herhangi bir siyasi parti için değil, Türkiye için, tüm milletimiz için ne düşünüyorsam, ne hedefliyorsam onu söylüyorum” diye konuştu.

"PARLAMENTER SİSTEM MİADINI DOLDURDU"

Dünyanın en ileri ülkelerinin başkanlık sistemiyle yönetildiğini kaydeden Erdoğan, ‘yeni Türkiye’ için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Parlamenter sistem artık miadını doldurmuştur. En ileri ülkeler şu anda bu sistemi uyguluyorsa sistemimizi reforme etmemiz lazım. Birileri ‘başkanlık sistemine geçilirse iktidar yüzü göremeyiz’ diye bu sistemi istemiyorlar. Sıkıntı buradan geliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konunun konuşulmasında korkulmaması gerektiğini de ekleyerek, “Benim sorumluluğum, meselenin gündeme gelmesini ve tartışılmasını sağlamaktır. Çekinmeyelim, korkmayalım bu fikirler tartışılsın” dedi.