05 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • Rize13°C

DAVUTOĞLU MUŞ’TA, KILIÇDAROĞLU ÇANAKKALE’DE KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muş’ta, CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Çanakkale’de halka hitap etti.Muş’ta halka hitabında “Bir daha bu topraklarda kimse, etnik ve mezhepsel milliyetçilik üzerinden üstünlük ta...

Davutoğlu Muş’ta, Kılıçdaroğlu Çanakkale’de Konuştu

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:08

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muş’ta, CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Çanakkale’de halka hitap etti.

Muş’ta halka hitabında “Bir daha bu topraklarda kimse, etnik ve mezhepsel milliyetçilik üzerinden üstünlük taslayamayacak” diyen Davutoğlu, çözüm sürecine de değindi. Davutoğlu, "Çözüm süreci siyasetçilerin değil, milletin meselesidir. Dağdan insinler, her yerde barışı konuşsunlar.Silaha yönelirlerse ne buna izin vermeyiz" dedi.

Davutoğlu, hizmette adalet konusunda yaptığı duayı da anlatarak, "Bu ülkenin hizmet karı olarak Konya’lı ile Muş’lu arasında bir fark gözetirsem Allah canımı alsın diye dua ederim. Al bayrağın gölgesinde yaşayan herkesin hükümetimizin şefkat elinin himayesindedir" ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen CHP mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ise, yine vaatlerini anlattı. Kaynak sıkıntısı olmadığını savunan CHP lideri, "Bana ’parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Bu sorunun sorulması bile başlı başına ayıp. Sen parayı, yandaşın, hortumcun, kaçak sarayın için kullanıyorsun. Ben parayı emekli için, bu ülkenin insanı için harcayacağım. Esnafımız 2 ay prim borcunu yatırmadığı zaman hastanede bir dakika senin prim borcun var deniyor. Bu insanlıkla bağdaşır mı? Bundan da kurtaracağım esnafı" diye konuştu.