07 Mayıs 2024
  • Kocaeli3°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara3°C
  • Rize11°C

FİTCH’TEN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin küresel ekonomideki sermaye çıkışları dalgalanmasını ’ani duruş’ olmadan atlattığını belirtilerek, "Türkiye’nin düşen cari açığını da içer...

Fitch’ten Türkiye’ye Övgü

30 Nisan 2015 Perşembe 16:48

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin küresel ekonomideki sermaye çıkışları dalgalanmasını ’ani duruş’ olmadan atlattığını belirtilerek, "Türkiye’nin düşen cari açığını da içeren dış dengelenme kapasitesi, çeşitli önlemlerle kendini ispatladı" yorumunda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in internet sitesinde yapılan açıklamada Türkiye’nin küresel ekonomideki sermaye çıkışları dalgalanmasını ’Ani duruş’ olmadan atlattığı belirtilerek "Türkiye’nin düşen cari açığını da içeren dış dengelenme kapasitesi, çeşitli önlemlerle kendini ispatladı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada birçok gelişen ülkenin sıkılaştırma krizinden bu yana geçen iki yılda, ABD’nin faiz artırımına karşı kırılgan olmayı sürdürdüğü, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye’nin, 2013 yılında FED’in tahvil alımlarında azaltımı dikkate almaya başlamasıyla sermaye çıkışı risklerinin kendini gösterdiği, bunun da bu ülkelerin para birimlerinde volatiliteye ve kredi daralmasına neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye ilgili olarak "Türkiye’nin düşen cari açığını da içeren dış dengelenme kapasitesi çeşitli önlemlerle kendini ispatladı. Türkiye, sermaye çıkışlarında ’Ani duruş’ olmadan bir önceki volatiliteyi atlattı. Fakat dış finansmana bağımlılık hala yüksek" denildi.