04 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Rize14°C

"ONLARI MUTLU ETMEK ÇOCUK OYUNCAĞI"

Üsküdar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyasıyla toplanan oyuncakların dağıtımı, Şanlıurfa’daki çadır kentte kalan Kobani...

Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı

23 Nisan 2015 Perşembe 20:13

Üsküdar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyasıyla toplanan oyuncakların dağıtımı, Şanlıurfa’daki çadır kentte kalan Kobanili çocuklarla devam etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Şanlırufa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AFAD Müdürü Mahmut Sönmez ile birlikte Türkiye’nin en büyük çadır kentine giderek, buradaki mültecilerin durumunu yerinde inceledi. Başkan Türkmen ve beraberindeki heyet, çadır kentte yaşayan ve eğitim gören yaklaşık 6 bin çocuğa oyuncak dağıttı. Oyuncaklar, çocuklara ders gördükleri sınıflarda verilirken, 23 Nisan coşkusu yaşayan çocuklar onlarca çocuğa sahip olmanın sevincini de yaşadı. Başkan Türkmen, meydan, alışveriş merkezleri, siteler, dernekler ve okullara yerleştirilen kumbaralara yapılan desteklerle oyuncakların toplandığını hatırlatırken, kampanyaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar, sporcular, STK’lar, kamu ve özel kurumlar ile öğretmen ve öğrencilerin de destek verdiğini hatırlattı. Türkmen, Suriyeli çocukların üzerindeki savaş izlerinin bir nebze olsun silmek ve yüzlerinde anlık da olsa tebessüm oluşturabilmek amacıyla kampanyanın başlatıldığını yineledi.

Çocuklar ise heyete sevgi gösterisinde bulunarak teşekkür etti.