05 Mayıs 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Rize15°C

ERDOĞAN TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı.Resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’da buluna...

Erdoğan Törenle Karşılandı

16 Nisan 2015 Perşembe 12:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından karşılandı. Erdoğan’a Kazak yetkililerin, Kazak Devlet Başkanı Nazabyav’e ise Türk yetkililerin takdim edilmesinin ardından törene geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev törenin ardından ikili görüşmeye geçti.

ERDOĞAN’IN PROGRAMI

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in davetine üzerine Astana’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Erdoğan’ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in Eş-Başkanlıklarında Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) ikinci toplantısı katılması bekleniyor. İki ülkeden ilgili bakanların da katılımıyla düzenlenecek II. YDSK toplantısında güncel ikili ve bölgesel konuların kapsamlı olarak ele alınacağı bildirildi.

Astana’da Türk-Kazak İş Forumu’na da katılacağı belirtilen Erdoğan’ın yarın Türkistan’a geçerek Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inşa ettirilen Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Külliyesi’nin açılışını yapacağı, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından tevdi edilecek Fahri Doktora unvanını kabul edeceği öğrenildi.

Ahıska Türkeri’nin yerleşik olduğu bir mahalleyi de ziyaret etmesi beklenen Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik ediyor.