04 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize17°C

"AP’NİN KARARI BİR KULAĞIMIZDAN GİRER ÖBÜRÜNDEN ÇIKAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nda oylanacak sözde Ermeni soykırımıyla ilgili tasarı hakkında net konuştu: "Avrupa Parlamentosu ne karar alır bilmem. Bir kulağımızdan girer öb...

Ap’nin Kararı Bir Kulağımızdan Girer Öbüründen Çıkar

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nda oylanacak sözde Ermeni soykırımıyla ilgili tasarı hakkında net konuştu: "Avrupa Parlamentosu ne karar alır bilmem. Bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar"

Kazakistan’a ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanından soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni soykırımı iddiaları konusunda, "Biz niye millet olarak veya medya olarak savunmada duruyoruz, anlamakta zorlanıyorum" dedi. Türkiye’de 100 bin kadar Ermeni yaşadığını anlatan Erdoğan, "Ermeni vatandaşlarımıza farklı bir muamelemiz yok. İstesek deport ederiz ama etmiyoruz" dedi.

Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleşecek oylama da sorulan Cumhurbaşkanı, "Avrupa Parlamentosu ne karar alır bilmem. Bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar, Türkiye’nin böyle bir suçu kabul etmesi mümkün değil" diye konuştu.

AĞRI’DAKİ TERÖR SALDIRISI

Ağrı’daki terör saldırısıyla ilgili iddiaların yer aldığı HDP raporu da sorulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben devletin resmi kurumlarının raporlarına bakıyorum. Devletin güvenlik güçlerinin ülkenin her yerinden hazır olması gerekmektedir. Bu Ağrı’da da Edirne’de de böyle olmalıdır. Orada asker görevini yapmıştır. Tedbir alan askerlerimize ilk ateş bölücü örgütten gelmiştir ve 4 askerimiz yaralanmıştır. 4 askerimizi yaralanırken ne yapacaklar, sessiz mi kalacaklar? Gereken cevabı verdiler ve 5 örgüt elemanı orada öldü, 1 de yaralı var. Biz yaralılarımız orada bırakmışız ve yaralılarımızı da parti mensupları alıp gelmiş. Böyle bir şey söz konusu değil. Helikopterlerimizden birini de taradılar ve geri çekilmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

"BARAJI GEÇMEK İÇİN BASKI OLUŞTURMAYA BAŞLADILAR"

Cumhurbaşkanı, bu yollarla HDP’nin seçim barajını geçmesi için baskı oluşturulmaya çalışıldığını kaydederek, "Bunların çözüm süreci diye bir dertleri yok. Biz bunları 6-7 Ekim olaylarında gördük. Şimdi seçimler yaklaşıyor ve ’barajı nasıl garantileyebiliriz’ diye bir baskı oluşturmaya başladılar. Nitekim eş başkan sıfatıyla meydanda dolaşan zat şahsıma meydan okumalar yapıyor. Ya sen işini yap. Ama bakıyoruz ki işin arkasından kendileri çıkıyor" dedi.