06 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C
  • Rize12°C

BM ’SOYKIRIM’ DEMEDİ

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Ban Ki-Moon’un 1915 olaylarını “katliam suçları” olarak tanımladığını açıkladı. ABD’nin New York kentindeki BM Genel Merkezi’nde düzenlene...

Bm ’Soykırım’ Demedi

14 Nisan 2015 Salı 13:38

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Ban Ki-Moon’un 1915 olaylarını “katliam suçları” olarak tanımladığını açıkladı.

ABD’nin New York kentindeki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Papa Francis’in 1915 yılındaki olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Dujarric, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un 1915 olaylarını ’katliam suçları’ olarak tanımladığını ancak Papa Francis’in ‘20. yüzyılın ilk soykırımıdır” açıklamasını desteklemediğini ifade etti. BM Sözcüsü, Ban Ki Moon’un, 1915 yılında ne olduğu ile ilgili tanımlamaların duyarlılığının farkında olduğunu bildirerek, Ermenistan’da ve dünyanın farklı noktalarında 24 Nisan’da “trajik olayların” 100. yıl dönümü nedeniyle anma töreni gerçekleştirileceğini ifade etti.

Dujarric, Genel Sekreter Moon’un anma töreni ile 1915 yılında ne olduğuna dair gerçeklerin ortaya çıkarılması ve gelecekte olabilecek benzer katliam suçlarının önlenmesi için Ermenistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin devam edeceğine inandığını ifade etti.