07 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C
  • Rize16°C

BU HALAYLAR ’BARIŞ’ İÇİN

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) düzenlenen, “Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği” nedeniyle Diyarbakır’da bulunan 17 üniversitenin öğrencileri, Şeyh Said Meydanı’nda ’barış’ için halay çekti.DÜ Rekt...

Bu Halaylar ’Barış’ İçin

12 Nisan 2015 Pazar 14:03

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) düzenlenen, “Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği” nedeniyle Diyarbakır’da bulunan 17 üniversitenin öğrencileri, Şeyh Said Meydanı’nda ’barış’ için halay çekti.

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, “Önümüzdeki yıl tüm Türkiye halk oyunları ekipleri buraya gelecek. O zaman çok daha büyük bir halayla, büyük bir halka şeklinde barış ve kardeşliğimizi kutlayacağız” dedi.

DÜ ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen “Üniversiteler Arası Halk Dansları Şenliği” için Diyarbakır’da bulunan 17 üniversitenin öğrencileri, Şeyh Said Meydanı’ndan dünyaya “barış” mesajı verdi. Kol kola girerek, “barış halayı” etrafında buluşan öğrenciler, meydanı renk cümbüşüne çevirdi. Yöresel kostümleri ile halaya duran öğrenciler, kendi yörelerinin halk oyunları da sergiledi. Etkinlik, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle izlendi.

“BURAM BURAM KÜLTÜR KOKAN ŞEHİR”

Etkinliğe ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulunan DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, “Halayda buluşalım” etkinliği çerçevesinde bugün de Dağkapı’da böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Halay aslında kültürel değerlerimizi en güzel gösteren somut bir göstergedir. Bugün 17 üniversitenin halk oyunları ekipleri bu değerlerimizi bizlere göstermek için Dağkapı’da bir araya geldiler. Bu 17 üniversitenin halk oyunları en güzel Diyarbakır’a yakışır. Çünkü Diyarbakır aynı zamanda 27 medeniyete ev sahipliği yapan, buram buram kültür kokan bir şehir. Bu nedenle hem halk oyunları ile kültürel değerlerimizi bir araya getirmek hem de bütün Türkiye ile Diyarbakır’ı bir araya getirmeyi arzu ettik” dedi.

“BÜYÜK BİR HALAYLA BARIŞI KUTLAYACAĞIZ”

Türkiye’nin farklı farklı renklerinin, Karabük’ten Sivas’a, Hakkari’den Siirt’e kadar bütün gençliğin burada olduğunu vurgulayan Eyigün, “Hepsi Diyarbakır halkı ile birlikte el ele verdiler. Burada barış, kardeşlik, dostluk ve dayanışma örneği sergilediler. Hem gelen misafirlerimizin ilgisi, coşkusu çok güzeldi hem de halkın onlara gösterdiği teveccüh çok güzeldi. Bu Türkiye’nin de simgesi ve tablosudur. Biz Anadolu olarak her zaman dayanışma içerisindeyiz. Birlik, beraberlik içerisindeyiz. Diyarbakır halkının gösterdiği bu teveccühten dolayı önümüzdeki yıl tüm Türkiye halk oyunları ekipleri buraya gelecek. O zaman çok daha büyük bir halayla, büyük bir halka şeklinde barış ve kardeşliğimizi kutlayacağız” diye konuştu.