06 Mayıs 2024
  • Kocaeli18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Rize12°C

AKDOĞAN’DAN DEMİRTAŞ’A YANIT

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Genelkurmay Başkanlığı’na sarf ettiği sözleri eleştirerek, "TSK bir partinin değil milletin ordusudur ve...

Akdoğan’dan Demirtaş’a Yanıt

11 Nisan 2015 Cumartesi 21:43

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Genelkurmay Başkanlığı’na sarf ettiği sözleri eleştirerek, "TSK bir partinin değil milletin ordusudur ve mensupları da vatan evladıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Akdoğan, isim vermeden, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’nın Diyadin ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı’nı hedef alan sözlerini eleştirdi. Akdoğan, "TSK bir partinin değil milletin ordusudur ve mensupları da vatan evladıdır. Milletin evlatlarına kurşun sıkanlara söz söyleyemeyenler örgütün partisi olurlar. Örgüt partisi ise Türkiye partisi olma iddiasını kaybeder. Yerleşim yerlerinde silahla dolaşmak, eylemsizlik iddiasıyla bağdaşmaz. Silah ve illegalite en büyük tacizdir, kesinlikle sıradanlaştırılamaz" ifadelerini kullandı.